Curs de Excelență în Histerectomia vaginală organizat sub coordonarea Prof. Dr. Petre Brătilă, Chirurg de Excelență în Ginecologia Minim-Invazivă

Desfășurat sub egida Societății Române de Uroginecologie, în parteneriat cu Spitalul Euroclinic – parte din Rețeaua de sănătate Regina Maria, Cursul de Excelență în Histerectomia Vaginală propune reactualizarea acestei tehnici avansate în domeniul ginecologiei.

Comunicat de presă

Acesta va sublinia avantajele metodei și rezultatele sale superioare în comparație cu alternativele terapeutice disponibile pentru histerectomie. Acesta va avea loc în perioada 28-29 martie, în cadrul Spitalului Euroclinic.

Prof. Dr. Petre Brătilă, Chirurg de Excelență în Ginecologia Minim-Invazivă cu supraspecializare în oncologie ginecologică, recomandă și aduce în actualitate, prin intermediul acestui curs, tehnica Histerectomiei vaginale, pe baza cazuisticii impresionante performate, care presupune peste 5.500 de intervenții de histerectomie prin acest abord, cu o rată de succes de 98%.

Nivelul de diferențiere între tehnicile chirurgicale abordate de chirurg sunt rezultatul unui efort continuu de formare și perfecționare, care înseamnă atingerea nivelului de performanță prin parcurgerea graduală a celor trei laturi ale chirurgiei ginecologice moderne: chirurgia abdominală, chirurgia vaginală și chirurgia minim invazivă. Numai parcurgând aceste etape destinate formării și abordând comparativ aceste metode, putem avea propria evaluare a tehnicilor chirurgicale și beneficiilor lor, putând astfel adresa cazurilor selectate și intervenţiilor complexe un anumit abord chirurgical., spune Prof. Dr. Petre Brătilă.

Cursul oferă participanților șansa de a beneficia de expertiza extraordinară a domnului Prof. Dr. Petre Brătilă, printr-o componentă solidă de formare chirurgicală. Pe parcursul a două zile dedicate, 28 și 29 martie, cursanții vor participa la sesiuni teoretice și la două sesiuni practice tip live-surgery, având ocazia de a asista la prezentarea a 6 cazuri complexe de histerectomie vaginală. Accesul la sala de operații și la transmisia audio-video bidirecțională din Sala de Conferință a Spitalului Euroclinic completează experiența cursanților.

Cursul este creditat EMC, iar numărul de locuri este limitat la 20 de participanți. Mai multe informații despre acest curs puteți afla aici.

Foto fr si main: Antonio Marca /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri