„Zambeste Romania” invita parintii si copiii sa arate ca statisticile negative cu privire la sanatatea orala pot fi demontate

Comunicat de presa

 • Statisticile arata o Romanie cu o stare de sanatate orala precara: 80% dintre romani au probleme dentare, cariile fiind cea mai frecventa afectiune (71%);
• Rezultatele celui mai nou studiu privind sanatatea orala la copii, derulat de Zambeste Romania in 2013 in scoli, arata ca 75% din copiii de pana in 13 ani au carii pe dintii temporari;1
• 4 din 10 copii au carii pe dintii definitivi, in vreme ce aproape 90% dintre acestea sunt netratate;1
• Campania Zambeste Romania da startul Campionatului National de Periaj si ii invita pe copii si parinti sa demonstreze ca stiu sa aiba grija de dintii lor.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii Orale (20 martie), GSK Consumer Healthcare lanseaza cea de-a treia editie a campaniei de educare si promovare a igienei orale corecte, Zambeste Romania, sustinuta de Aquafresh®, Sensodyne®, Parodontax si Corega®.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON

Campania demareaza si in acest an ca raspuns la statistici care indica necesitatea programelor de preventie si educatie pentru sanatatea orala. De-a lungul anului, campania va cuprinde activitati care vor urmari obiectivul de a facilita accesul la educatie privind igiena orala, oferind solutii si gratuitati, in vederea imbunatatirii sanatatii orale in randul populatiei din Romania.

Starea de sanatate orala a noii generatii, in statistici
Campania “Zambeste Romania” debuteaza in acest an prezentand concluziile celui mai recent studiu cu privire la nivelul de sanatatea orala a copiilor, desfasurat pe parcursul anului 2013, in scolile din pricipalele 7 orase din tara si arata ca exista in continuare o nevoie pronuntata de educatie atat in randul copiilor, cat si al parintilor.

Dintii de lapte ai copiilor, neglijati
Potrivit studiului, 75% dintre copiii intre 5 si 13 ani au carii pe dintii temporari. Totodata, in medie, 3/4 din dintii afectati ai acestor copii prezinta carii netratate , in timp ce 4% din numarul de dinti afectati au fost extrasi din cauza cariilor.1 In acest context, specialistii atrag atentia parintilor ca
neglijarea si netratarea dintilor temporari poate sa aiba consecinte asupra dentitiei definitive.

Dintii permanenti, afectati de timpuriu
Conform rezultatelor, 4 din 10 copii de pana in 13 ani au deja carii pe dintii definitivi,1 fapt ingrijorator dat fiind ca unii dinti definitivi incep sa apara foarte devreme, la varsta de 6 ani. In plus, 88% din dintii permanenti afectati ai copiilor sunt afectati de carii care sunt neglijate si nu sunt tratate1, , ceea ce afecteaza inca de timpuriu starea generala a danturii.

Incidenta ridicata a cariilor atat in cazul dintilor temporari, cat si al celor definitivi, arata lipsa unui comportament de preventie si nevoia de educare cu privire la regulile esentiale pentru o igiena orala corecta. De asemenea, nivelul ridicat de carii netratate din ambele tipuri de dinti indica necunoasterea consecintelor pe care le poate avea absenta tratamentului asupra starii generale de sanatate.

Foto fr si main: By AXL /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri