Deoarece avem posibilitatea de a ne alege hainele pe măsurile noastre, mai ales în contextul în care magazinele din mall-uri, dar și cele virtuale, sunt supraaglomerate de tot felul de piese vestimentare, purtarea curelei devine mai mult o alegere de stil, decât una bazată pe argumente practice. Și cu toate acestea, cureaua este un accesoriu pe care trebuie să știi cum să-l integrezi într-o ținută pentru a aduce plus valoare. Ce tip de curea să alegi, cum o asortezi și la ce fel de outfituri se pretează purtarea acesteia? Află cele mai tari 21+ sfaturi și secrete pentru fashionistele convinse!
Când ar trebui să ”simți nevoia” de a adăuga o curea?
Există numeroase motive care nu-ți dau voie să lași cureaua să se transforme într-un accesoriu de mult uitat prin garderoba ta.
- În primul rând, poți purta o curea pentru a-ți modela ținuta. Cel mai probabil, fiecare dintre noi are anumite părți ale corpului de care nu este tocmai mulțumită, însă silueta poate să capete proporții foarte estetice integrând cureaua în ținutele noastre, într-o manieră inspirată. Cureaua poate marca talia, defocusând privirea de pe șoldurile prea late sau poate pune în evidență bustul generos.
- Pe de altă parte, centura este unul dintre accesoriile care conferă un plus de stil. La fel ca o eșarfă, un ceas sau o geantă, cureaua poate fi un element ce ajută la crearea unui look de senzație, fie că devine piesa centrală a ținutei sau că rămâne doar la stadiul de accesoriu care vine în completarea sa.
Ce trebuie să eviți când porți o centură:
- Ai grijă atunci când porți centura! Evită realizarea efectului de ”talie dublă”. Concret, dacp porți pantaloni sau fuste care au, prin natura croiului lor, talia joasă, nu adăuga curea.
- Cureaua trebuie să completeze ținuta, nicidecum să o încarce. Din acest motiv, nu îți recomandăm să mai adaugi o centură unor piese vestimentare care sunt, oricum, proeminente prin anumite elemente (ex: o fustă cu nasturi).
- Centurile pot fi folosite în combinații inedite, însă nu ar trebui să le folosești pentru accesorizarea unor rochii de ocazie care au deja talia marcată de anumite elemente aplicate. Dacă vrei să ai o apariție de invidiat, poți comanda si tu rochii de seara croite astfel.
Ce tip de curea ți se potrivește?
Din fericire pentru iubitoarele de modă, sunt foarte multe tipuri de curele. Fiecare dintre ele se potrivește anumitor tipuri de ținute, iar noi îți spunem cum anume să le combini pentru ca look-ul final să fie unul reușit.
- Cureaua subțire, de lățimea unui deget, se potrivește de minune pentru piesele vestimentare largi, oferind efectul de subțiere a taliei. Dacă nu vrei ca talia să devină un element focal, atunci optează pentru o centură de aceeași culoare ca și bluza sau fusta peste care ai adăugat-o. Foto: Unsplash.com
- Cureaua medie ca lățime este perfectă pentru a compune ținute relaxate, care pot fi purtate de zi cu zi. Se asortează perfect cu pantaloni de orice stil, dar și cu fuste și este modelul de centură care poate îndeplini cel mai bine funcția practică a acestui accesoriu.
Foto: Unsplash.com
- Cureaua lată, recunoscută simplu prin faptul că nu se potrivește în găicile pantalonilor, este potrivită pentru conceperea unor ținute feminine și sofisticate. Ele se poartă, de regulă, imediat sub zona bustului, creând un efect vizual foarte modern. Se recomandă ca acestea să fie purtate doar în cazul în care ești posesoarea unei talii de viespe!
Foto homepage: Unsplash.com
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani