Daca as avea de ales as alege inteligenta. De ce? Inteligenta poate inlocui frumusetea, dar invers nu se poate.
3. Inteligenta este frumoasa

Cateva dintre cele mai mari seducatoare nu au fost femei frumoase. In schimb, au avut curajul de a isi cultiva inteligenta. Nu s-au folosit de artificiile la indemana colegelor de sex, ci au preferat sa fie seducatoare prin frumusetea spiritului. Louis Andreas Salome a fost curatata de Nitezsche, Freud, Rainier Maria Rilke si Paul Ree. Cu toate acestea, ea nu era o femeie frumoasa. Se imbraca "baieteste" si parea mai batrana decat in realitate. Mai multe exemple pot fi gasite in articolul colegei mele Andra, publicat mai demult pe Kudika.

Imi vine acum in minte o replica destul de cunoscuta: nu conteaza numarul barbatilor pe care i-ai cucerit, ci calitatea lor. O femeie frumoasa poate avea multi barbati. Un barbat cu adevarat special nu isi va alege pe cineva numai pe baza criteriilor estetice.

De multe ori ne preocupa atat de tare aspectul fizic, incat uitam sa ne cultivam spiritul. Traim cu impresia ca frumusetea ne poate face viata mai usoara si e drept exista exemple de persoane carora atributele fizice le-au facilitat ascensiunea, dar aceasta nu inseamna ca trebuie sa facem din frumusete un scop in sine.

In plus, daca ne vom cantona intotdeauna in material, in lucruri marunte legate de exterior, atunci ne vom secatui. Nu vom putea fi niciodata multumite, pentru ca nu am stiut ce ne dorim de la ea.

Nu spune nimeni ca nu trebuie sa avem grija de noi. Din contra! Cu toate acestea, trebuie sa fim atente care ne sunt mijloacele si care ne sunt scopurile, pentru ca nu cumva sa le confundam!

Un articol de Elena Stefan
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri