O inghetata.... face ca zilele calduroase sa fie mai dulci si mai suportabile, insa v-ati intrebat vreodata cui ar trebui sa-i multumim pentru aceasta minunata placere?

Comunicat de presa Books-Express.ro

Face ca zilele calduroase sa fie mai dulci si mai suportabile, insa v-ati intrebat vreodata cui ar trebui sa-i multumim pentru aceasta minunata placere?

Se pare ca ar trebui sa incepem cu Imparatii Chinei, care au consumat pentru prima data inghetata. Bucatarii lor amestecau zapada si gheata - aduse din munti- cu fructe, vin si miere pentru a crea un desert gustos care sa contribuie la relaxarea conducatorilor.

Apoi, au urmat romanii. In anul 62 d.Hr., Imparatul roman Nero a dorit atat de mult sa consume inghetata, incat si-a trimis sclavii in munti pentru a aduce zapada si gheata. Apoi, acestea erau amestecate cu nectar, fructe si miere.

In anul 1295, Marco Polo s-a intors din China in Italina cu o noua reteta, si anume inghetata din zapada amestecata cu lapte de iac pentru a avea o consistenta mai cremoasa. Ideea a fost raspandita rapid, iar oamenii instariti ai Italiei au inceput sa se bucure de acest lapte inghetat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

In 1533, Caterina de Medici din Florenta a devenit Regina Frantei cand s-a casatorit cu regele francez Henry II. Printre lucrurile pe care le-a luat cu ea atunci cand s-a mutat la castelul din Franta a fost reteta ei pentru lapte inghetat. In curand dupa aceea, multi bucatari francezi au inceput sa prepare acest desert.

Unul din ei chiar a deschis un magazin pentru a vinde acest produs. De asemenea, a fost primul care a adaugat aromele ca ciocolata sau capsunile. Cand Charles I al Marii Britanii a vizitat Franta in anii 1600, el a avut ocazia de a gusta laptele inghetat si a fost atat de incantat, incat a dorit sa cumpere reteta de la bucatarul francez.

Astfel, si populatia instarita britanica a inceput sa consume acest desert delicios si neobisnuit pentru acele vremuri. In anul 1700, Guvernatorul Bladen din Maryland, care era din Regatul Unit, servea in mod obisnuit inghetata musafirilor lui. In consecinta, 76 de ani mai tarziu s-a deschis in New York primul magazin de inghetata din America.

A contat cine a zbierat mai tare

In anul 1851, Jacob Fussel a deschis prima fabrica de inghetata din Statele Unite ale Americii in Baltimore, Maryland. In 1899, August Gaulin a inventat omogenizatorul, care a ajutat la obtinerea unei texturi mai fine a inghetate, iar in 1902, tot acelasi inventator a creat un frigider de inghetata care ducea la o solidificare mai rapida a desertului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri