'Cele patru legaminte' pot fi considerate un inspirational si puternic cod al conduitei, al vietii si al iubirii, dar si al libertatii personale.

Don Miguel Ruiz a scris 'The Four Agreements' (1997), 'The Mastery of Love' (1999), 'The Four Agreements Companion Book' (2000) si 'Prayers' (2001). Don Miguel Ruiz s-a nascut intr-o zona rurala a Mexicului, intr-o familie de “vindecatori” (mama era “curandere” si bunicul “nagual”, shaman ce ghideaza individual catre atingerea libertatii personale. Miguel Ruiz a urmat insa calea medicinii, devenind chirurg. Dupa o experienta care aproape ca i-a adus moarte, drumul sau s-a schimbat radical. Profesorul Miguel Ruiz s-a dedicat stapanirii stravechii intelepciuni ancestrale de vindecare, aprofundand explorarea cunostintelor totelice ezoterice. Iata care sunt in viziunea lui don Miguel Ruiz Cele Patru Legaminte. Daca reusim sa incorporam aceste legaminte in propriile vietii, vom face un pas urias inspre instalarea armoniei interioare, a pacii si a starii de fericire.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Don Miguel Ruiz: Rugăciune pentru Libertate (libertatea de a fi cei care suntem cu adevărat) și Iubire Sheraton Bucharest Hotel propune brunch-ul de Paște sub conceptul The Art of Gathering Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București

PRIMUL LEGAMANT: Fii impecabil in tot ceea ce spui

Vorbeste deschis, integru, exprimand doar ceea ce gandesti cu adevarat. Spune intotdeauna adevaratul si fereste-te sa folosesti cuvintele pentru a barfi, a defaima sau a-i barfi pe ceilalti. Nu vorbi urat cu tine insati si nu folosi cuvinte depreciative impotriva propriei persoane. Fa astfel incat acel cuvant pe care il folosesti sa serveasca adevarului si iubirii. Evita minciunile, promisiunile desarte, barfele. Chiar si fara sa constientizezi, ele pot produce rau celorlalti. Cuvintele au putere. Involuntar sau nu, ele pot rani. Sunt multe persoane care nici nu realizeaza ce forta negativa degaja atunci cand vorbesc agresiv, nechibzuit, fara sa gandeasca. “Cuvantul nostru este magie pura, iar folosirea lui gresita este magie neagra”, spune Miguel Ruiz in cartea sa “Cele patru legaminte”.
Nu le putem aduce familiile înapoi, dar le putem vindeca sufletul copiilor abandonați Rolando Villazón, prima dată în România pe scena Operei Naționale București Activități de făcut cu cei mici la început de primăvară

Spune-i unei persoane ca este incapabila sa iubeasca. Spune-i acest lucru in mod repetat. Va ajunge sa creada ca este incapabila sa iubeasca. Cuvintele tale pot produce rezonante in ceilalti, determinandu-i sa cada la invoiala cu ei insisi. Cuvintele negative duc la legaminte negative cu sine insusi sau cu ceilalti. Sau din contra. Spune-i unei persoane ca “poate”, ca este perfect capabila sa iubeasca. Spune-i acest lucru cu cea mai mare sinceritate, crezand in ceea ce spui, fara sa urmaresti un scop anume. Spune-i in mod repetat, iar probabilitatea de a crede in capacitatea sa de a iubi va creste considerabil. Cuvintele, constata Ruiz, trebuie sa fie utilizate in sensul bunelor intentii si al eticii. Acesta ne sfatuieste sa punem accent asupra pozitivitatii cuvantului, nu asupra negativitatii sau iritabilitatii pe care le poate exprima.

OPI dă tonul verii în culorile vibrante ale colecției în ediție limitată #OPIPowerOfHue Copiii din Daneș pot numi acasă școala renovată de un ONG cultural EDITURA CUANTIC lansează PHRONESIS MARKETING, de Corneliu Vîlsan – prima carte de marketing strategic scrisă de un autor român!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri