Te-ai intrebat insa cum si unde s-a dat startul pacalelilor? Cum au inceput oamenii sa pacaleasca unii pe altii si sa se lase pacaliti intr-o zi anume? Care este de fapt istoria lui 1 aprilie? Cand a fost aceasta zi asociata cu glumele si voia buna? Si ce obiceiuri si superstitii sunt puse in carca acestei zile memorabile?

Nu toate superstitiile legate de ziua de 1 aprilie sunt insa de factura negativa. Daca persoanele de sex masculin sunt “pacalite” de o persoana de sex feminin agreabila, ar face bine sa il considere ca pe un semn favorabil din partea destinului. Se crede ca soarta le-a rezervat celor doi fie o casatorie, fie o relatie frumoasa. Mai mult, copiii nascuti de 1 aprilie sunt considerati ca fiind norocosi in general. Norocul nu este insa de partea lor si in ceea ce priveste jocurile de noroc, domeniu pe care ar trebui sa-l evite… Ziua de 1 Aprilie este orice, insa numai o zi a supararii nu. In spatele acestor farse, glume si pacaleli exista un principiu de baza: farsele nu trebuie sa lezeze pe nimeni. Ele trebuie “gustate” cu voie buna si zambete de ambele parti: atat a farsorului cat si a celui pacalit.

Da, poti sa fii considerat ca fiind cel “pacalit” chiar daca ai fost cel care a facut farsa. Se intampla acest lucru in Marea Britanie, Australia sau Noua Zeelanda. Cand? Cand farsa pe care ai facut-o a avut loc dupa miezul noptii… De asemenea, in Marea Britania, cel care cada prada unei farse de 1 aprilie este numit “cuc”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. A contat cine a zbierat mai tare Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

In Belgia, conform traditiei, copiii isi inchid parintii sau profesorii pe dinafara, permitandu-le sa intre in incapere doar daca promit sa aduca dulciuri in seara respectiva sau in ziua urmatoare.

Pe meleagurile franceze, de 1 Aprilie exista traditia lui “poisson d’avril” (pestele lui aprilie), acest obicei fiind popular mai ales printre copii. Acestia incearca sa lipeasca pe spatele “victimelor”, fara a fi observat de persoanele in cauza, o foaie de hartie pe care este desenat un peste.

Foto fr si main: De la mimagephotography /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri