Nu este o noutate ca muzica poate fi folosita ca o terapie. Din toate timpurile medicii se folosesc de muzica in tratamentul bolilor psihice si nu numai. Te ajuta foarte mult in situatiile in care esti nelinistita sau deprimata.
Nu este o noutate ca muzica poate fi folosita ca o terapie. Din toate timpurile medicii se folosesc de muzica in tratamentul bolilor psihice si nu numai. Te ajuta foarte mult in situatiile in care esti nelinistita sau deprimata.

Chiar si in afectiunile digestive s-au inregistrat rezultate pozitive. Un medic francez a recomandat un tratament pe baza de sunete de tamburina pentru a calma durerile de stomac ale unei paciente.

Sub influenta muzicii se observa schimbari ale pulsului, ale miscarilor respiratorii si ale presiunii arteriale.

Exista doua tipuri de terapie prin muzica:

- meloterapia activa este practicarea unui instrument si compunerea de melodii
- meloterapia receptiva consta in ascultarea unor melodii care te ajuta sa te relaxezi si sa scoti la iveala sentimente si emotii minunate.

In China se compunea muzica astfel incat sa actioneze pentru fiecare organ in parte, existau intrumente specifice fiecarui organ, de exemplu pentru rinichi se foloseau tobele si pentru plamani clopotele.

Este foarte interesant faptul ca jazzul reuseste sa produca la ¾ din ascultatori o crestere a presiunii sanguine.

O muzica aleasa bine poate sa usureze munca fizica. Astfel poate sa creasca si productivitatea.

Prin muzica se creeaza perceptii si reprezentari artistice. Te ajuta sa-ti exprimi mult mai usor sentimentele si sa scapi de emotii.

Fa un test si inlocuieste un analgezic cu o melodie care iti place. Vei putea observa daca sunetele isi fac efectul sau nu.

Daca ai probleme cu somnul si nu te poti odihni cum trebuie incearca sa asculti inainte de a te culca macar o jumatate de ora de muzica relaxanta. Nivelul hormonilor stresului scade si poti adormi mult mai repede fara niciun fel de probleme pe timpul noptii.

Muzica nu actioneaza doar asupra oamenilor, ci si asupra plantelor. Daca in incapere se asculta muzica zgomotasa plantele se dezvolta mult mai greu fata de situatiile in care se asculta melodii linistitoare, in special instrumentale.

Este recomandat sa asculti muzica urmatorilor compozitori: Bach, Chopin, Beethoven, Mozart. Aceasta lista este una orientativa pentru ca totul depinde de nevoile si preferintele tale.

Orice sunet din exterior ne influenteaza mintea si trupul in diferite moduri. Fiecare dintre noi avem o melodie care ne caracterizeaza si ne linisteste, o melodie care ne marcheaza intr-un fel sau altul existenta.

Terapia prin muzica te ajuta sa-ti mentii sanatatea si sa elimini incet stresul psihic din viata ta.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Celebrul tenorul italian, Alessandro Safina revine pe scena Salii Palatului din Bucuresti cu un concert memorabil! Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri