Deși este o legumă obișnuită, prezentă în aproape toate magazinele și piețele din România, ceapa roșie este adesea subestimată de consumatori. Cu toate acestea, această legumă simplă ascunde numeroase beneficii pentru sănătate, fiind un aliat valoros în reducerea colesterolului „rău” (LDL) din organism.
Ceapa roșie, aliatul tău împotriva colesterolului rău
Conform unui studiu recent citat de doctorul Strokov, consumul regulat de pulbere de ceapă roșie timp de patru săptămâni poate scădea nivelul LDL cu peste 11%, iar după opt săptămâni reducerea poate ajunge până la 20%. Acest efect este cu atât mai important cu cât menține în același timp colesterolul „bun” (HDL), contribuind la prevenirea bolilor cardiovasculare.
Pe lângă proprietățile sale benefice în reglarea colesterolului, ceapa roșie este și un puternic antioxidant, bogată în vitaminele C și B6, acid folic, dar și în compuși cu efecte antibacteriene și capabili să ajute la controlul glicemiei.
Cum trebuie consumată
Fiind un aliment gustos, accesibil și ușor de introdus în diverse rețete, ceapa roșie merită să fie consumată mai des, pentru un plus de sănătate pe termen lung. Românii ar putea să profite de acest superaliment, simplu și economic, pentru a-și proteja inima și a-și menține un stil de viață echilibrat.
Sursă foto - Anusorn Nakdee , Innovative Creation / Shutterstock
Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...


”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie