Articulațiile și tendoanele sunt elemente cruciale ale funcționării sistemului musculo-scheletal, acestea oferind mobilitate și suport esențial pentru activitățile zilnice. Însă, în timp, diverși factori cum ar fi vârsta, traumatismele sau stilul de viață pot afecta sănătatea acestor structuri.

Pentru a menține sănătatea acestora pe termen lung, iată câteva soluții eficiente:

Adoptarea unei alimentații echilibrate

Nutriția joacă un rol vital pentru sănătatea întregului organism, dar și a articulațiilor și tendoanelor. Alimentele bogate în omega-3, precum peștele gras, semințele de in și nucile, au proprietăți antiinflamatorii, contribuind la reducerea disconfortului articular. Cele care stimulează producția de colagen, precum ardeiul roșu, roșiile, somonul sau semințele de floarea soarelui susțin sănătatea articulațiile. De asemenea, asigură-te că dieta include suficiente vitamine și minerale, cum ar fi vitaminele C, D și calciu, cupru, mangan sau zinc, esențiale pentru sănătatea oaselor.

Exerciții fizice regulate

Activitatea fizică menține flexibilitatea și forța articulațiilor și tendoanelor. Activitățile fizice ușoare precum înotul sau mersul pe jos, sunt excelente pentru întărirea acestor structuri. În plus, programele de stretching și yoga pot contribui la menținerea flexibilității și la reducerea riscului de leziuni.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Menținerea greutății corporale sănătoase

Excesul de greutate poate pune o presiune suplimentară asupra articulațiilor, crescând riscul de deteriorare și inflamații. Menținerea unei greutăți sănătoase prin dietă și exerciții poate reduce stresul asupra articulațiilor, contribuind la prevenirea problemelor asociate.

Evitarea pozițiilor incomode și a suprasolicitării

Adoptarea pozițiilor relaxante și evitarea mișcărilor repetitive sau a pozițiilor incomode reduc stresul asupra articulațiilor și tendoanelor. Persoanele care desfășoară activități ce implică solicitarea crescută a articulațiilor, cum ar fi ridicarea de greutăți sau lucrul la birou, este esențial să adopte tehnici corecte de relaxare a acestora, facând pauze regulate.

Suplimentele alimentare

Unele suplimente pot fi utile pentru sănătatea articulațiilor și tendoanelor. Glucozamina și condroitina, de exemplu, sunt adesea folosite pentru menținerea sănătății cartilajelor. Sulfatul de glucozamină și sulfatul de condroitină sunt două substanțe naturale care se regăsesc în țesutul articulațiilor.

Însă, odată cu înaintarea în vârstă, cantitatea acestora produsă de organism scade, drept urmare, cartilajele, oasele și articulațiile încep să se deterioreze, deoarece scade nivelul de lubrifianți și fluide sinoviale. ArtroSuport Forte conține o combinație echilibrată de glucozamină, condroitină, MSM (MetilSulfonilMetan) și extracte de Boswellia serrata si ginkgo biloba care ajută la funcționarea articulațiilor și la mobilitatea acestora.

Naturalis ArtroSuport Colagen cu aromă de portocale sprijină sănătatea și flexibilitatea articulațiilor și tendoanelor. Datorită cantității mari de colagen, 12 grame, acesta este rapid absorbit în organism și ajută la sprijinirea mobilității articulare.

Colagenul este proteina care intră, majoritar, în componența cartilajului de la nivel articular. Imprimă rezistența și elasticitatea țesutului respectiv. In timpul practicării oricărui tip de mișcare, cartilajul are rolul de a amortiza șocurile mecanice. Pe măsura înaintării în vârstă, producția de colagen este diminuată, crescând astfel riscul afectării articulațiilor. Principalele semne ale degradării cartilajelor sunt: dificultatea în efectuarea mișcărilor, limitarea acestora și durerea persistentă.

Manganul și zincul contribuie la menținerea sănătății sistemului osos, iar vitamina C contribuie la formarea normală a colagenului pentru funcționarea optimă a sistemului osos și a ligamentelor. De asemenea, vitamina C contribuie la menținerea functionării normale, a sistemului imunitar în timpul exercițiilor fizice intense și după acestea.

Gama ArtroSuport se poate achiziționa din farmaciile Catena.

Foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri