29 Noiembrie 2023 publicat în Lifestyle 3 share-uri

Odată cu venirea sezonului rece, iubitorii de pisici trebuie să acorde o atenție sporită nevoilor animalelor lor de companie pentru a se asigura că acestea rămân sănătoase și când temperaturile devin reci

Iată câteva sfaturi esențiale pentru îngrijirea pisicilor în timpul sezonului rece:

1. Asigurați-le un loc cald și confortabil

Pisicile iubesc să se relaxeze în locuri calde, așa că oferiți-le un cuib confortabil și izolat termic. Puteți folosi perne moi, cuverturi sau chiar un pat special destinat pisicilor. Evitați amplasarea acestuia în zonele reci sau umede ale casei.

2. Mențineți accesul la apă curată

Pisicile pot uita să bea apă în timpul sezonului rece, așa că asigurați-le un acces ușor la apă proaspătă și curată. Încercați să folosiți boluri mai adânci și evitați plasarea acestora în apropierea ferestrelor reci sau a altor surse de frig.

3. Hrană nutritivă, adaptată nevoilor patrupedelor

Alimentația adecvată este esențială pentru pisici în timpul sezonului rece. Alegeți hrana de calitate, bogată în proteine și nutrienți, care să susțină sănătatea generală a animalului de companie. În cazul în care aveți nelămuriri cu privire la necesitățile nutriționale specifice ale pisicii dvs., consultați medicul veterinar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

4. Reducerea cantității de hrană în perioade de inactivitate

Dacă observați că pisica dvs. petrece mai mult timp în casă și este mai puțin activă, poate fi necesar să ajustați cantitatea de hrană oferită. Evitați supraponderalitatea prin adaptarea necesităților calorice la nivelul de activitate.

5. Protejați pisica de substanțe toxice

Sezonul rece aduce cu sine riscuri sporite deoarece mulți proprietari folosesc substanțe chimice, cum ar fi antigelul. Acestea pot fi toxice pentru pisici! Asigurați-vă că astfel de substanțe sunt depozitate în mod sigur și că animalele dvs. nu au acces la ele.

6. Verificați și îngrijiți blănița pisicilor

În timpul iernii, blana pisicilor se poate încurca mai ușor. Periați-le regulat pentru a evita formarea de ghemuri de blană. În plus, o blană curată și bine întreținută îi oferă pisicuței un strat de protecție mai călduros.

7. Observați semnele de hipotermie

Pisicile pot suferi de hipotermie în sezonul rece. Dacă observați că pisica dvs. tremură, are dificultăți în a se încălzi sau că firele de pe blană sunt ridicate, aduceți-o într-un loc cald și consultați medicul veterinar imediat.

8. Promovați activitățile indoor

În zilele reci, activitățile indoor pot preveni plictiseala și pot menține sănătatea fizică și mentală a pisicii. Jucăriile interactive și momentele de joacă cu proprietarul sunt excelente pentru menținerea activității.

Sursă foto - Vikifawn , Ty_Swartz Pixabey


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri