3 Noiembrie 2023 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Dacă ai fost în cel puţin o vacanţă, cu siguranţă ai observat că te-ai schimbat puţin după această experienţă. Ei bine, nu este doar părerea ta. Sunt zeci de studii care confirmă faptul că fiecare călătorie făcută îţi îmbunătățește viaţa în moduri unice.

La fel cum fiecare carte citită te introduce în lumea sa, aşa fiecare călătorie pe care o faci îţi aduce în viaţă o mică parte din bogăţia locului vizitat. Călătoriile pot fi una din cele mai semnificative şi mai transformatoare experienţe de viaţă.

Este cunoscut faptul că o vacanţă departe de casă îţi deschide noi orizonturi, te ajută să ai o perspectivă mai amplă asupra vieţii şi te face să fii un om mai bun, datorită faptului că trăieşti atât de multe experienţe inedite. Citeşte mai departe pentru a afla exact cum călătoriile pe care le faci îţi schimbă viaţa şi personalitatea:

1.Devii o persoană mai bine organizată

Planificarea detaliilor unei vacanţe, de la tipul de transport necesar, la cazare şi la încheierea unei poliţe de asigurare calatorie şi până la stabilirea itinerariului pentru fiecare zi în parte, reprezintă un bun exerciţiu de organizare. Chiar dacă ai deja această aptitudine în viața de zi cu zi sau lucrezi la acest aspect, cu cât vei călători mai des, cu atât vei vedea o îmbunătățire a acesteia.

Nu este nevoie să te deplasezi pe alte continente pentru a-ți dezvolta aptitudinile organizatorice, este suficient și să petreci câteva zile la munte în Apuseni, pe Valea Prahovei sau în orice altă zonă preferi.

2.Înveți să ieși din zona de confort

Pentru mulți dintre noi, călătoriile pot fi un adevărat paradox. Pe cât de mult iubim să plecăm în vacanțe, pe atât nu ne place, în viața de zi cu zi, să ieșim din zona de confort. Cu toate acestea, atunci când călătorești, toată rutina ta zilnică este modificată. Cu alte cuvinte, îți ieși din zona de confort.

Mai mult decât atât, fie că obișnuiești să călătorești singură, fie cu partenerul sau cu gașca, mai devreme sau mai târziu, vei întâmpina situații care să te oblige să iei decizii rapide și cât mai bune. Poate fi vorba despre alegerea unui transport pentru deplasarea între locații sau obiective turistice, la identificarea celor care sunt, cu adevărat, de interes pentru tine și restul persoanelor etc.

Simpla schimbare a rutinii zilnice este o ieșire din zona de confort pe care toți cei care iubesc să călătorească o fac fără a simți niciun efort depus.

3.Dezvolți o capacitate mai mare de adaptare

Majoritatea dintre noi ne dorim să deținem cât mai mult controlul asupra vieții noastre. Multora nu le plac surprizele zilnice, preferând să cunoască dinainte cât mai multe aspecte din ceea ce urmează. Însă, atunci când călătorești, întâmpini o mulțime de situații neprevăzute la care trebuie să te adaptezi. Și, cel mai important, o faci mereu cu brio.

Fie că ți se anulează un zbor și trebuie să găsești rapid cea mai bună alternativă, fie că locația de cazare a făcut overbooking (au confirmat mai multe rezervări decât numărul real al locurilor de cazare) sau aceasta nu corespunde deloc așteptărilor tale, toate acestea sunt situații pe care, fără să-ți dai seama, le vei rezolva din mers și, mai mult decât atât, nu le vei permite să-ți strice vacanța. Sunt situații destul de des întâlnite, care pot crea discomfort, dar la care te vei adapta și pe care le vei considera, în timp, o parte importantă a experienței.

Călătorind vei descoperi mereu oameni și locuri noi, iar această adrenalină creează una din cele mai frumoase dependențe. Poți fugi un weekend departe de casă sau o lună să descoperi Asia, iar la întoarcerea acasă vei simți mereu că ești mai bogată. Nu degeaba se spune că atunci când călătorești, deși nimic nu este gratis, este singura cheltuială care, de fapt, te îmbogățește.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri