Gelurile UV utilizate în modelarea unghiilor sunt compuse în esență din polimer. Acestea sunt materiale plastice foarte complexe utilizate inițial în domeniul stomatologic. De-a lungul deceniilor, aplicarea gelurilor UV a fost considerabil democratizată, dar există încă întrebări care merită să fie examinate. Întrebările noastre frecvente oferă o imagine de ansamblu a listei de întrebări cel mai frecvent puse pe tema gelurilor UV.

Din ce este făcut un gel UV?

Gelul UV este un amestec de acrilat și metacrilat care conține agenți fotosensibili care sunt activați de razele ultraviolete.bÎn plus, aproape toate gelurile UV sunt compuse din pigmenți de culoare. Acești pigmenți sunt notificați sistematic pe eticheta gelului printr-un cod de culoare specific. Un kit unghii gel folosește adesea un gel combinat de acrilic si metacrilic.

Gelurile UV găsite pe piață se remarcă la fel de mult prin funcție, calitate, vâscozitate, cât și soliditate. Se va înțelege că aceste caracteristici ale gelurilor UV sunt specifice fiecărui furnizor și că metoda de fabricare a gelurilor UV sunt secrete bine păstrate ale producătorilor. În general, este aproape imposibil ca un chimist să reproducă un gel identic deoarece de la un furnizor la altul, materiile prime vor diferi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Care este diferența dintre aderent, modelare și finisaj?

Gelul de aderență, mai bine cunoscut sub numele de gel de bază, este primul pas în aplicare. Permite celorlalte geluri să adere la unghie. Gelul de finisare este ultimul pas și oferă strălucire și protecție aplicației. Aceste două geluri au o consistență destul de fluidă și apar în maximum unul sau două straturi.

Construcția unghiei datorită gelului de modelare trebuie efectuată cu cea mai mare grijă. Acesta este un pas crucial în care trebuie realizată o curbă pentru a garanta menținerea aplicării unghiei cu gel. Gelurile de construcție (sau modelare) vin în mai multe vâscozități și mai multe culori. Vâscozitatea gelului este descrisă de grosimea acestuia (fluid, mediu sau gros). Cu cât un gel este mai gros, cu atât va tinde mai puțin să curgă către cuticule. Aplicarea unui gel cu vâscozitate groasă va fi cu atât mai recomandată pe unghiile lungi.

Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Cum să faci gelurile să rămână pe unghii?

Aderentul asigură ținerea gelurilor UV. Acționează ca un fixator. Odată aplicat, stratul lipicios care se formează permite fixarea straturilor de geluri UV.

Primerul conține o cantitate semnificativă de acid metacrilic. Acest acid poate deteriora pe termen lung placa unghiei. Acestea fiind spuse, îmbunătățește semnificativ aderența și este recomandat în special pentru unghiile moi, casante sau grase.

Ultra bond este un grund fără acid, fără acid metacrilic. Este mult mai puțin agresiv pentru unghiile naturale decât primer-ul.

Gelul aderent, între timp, conține și acid metacrilic, dar în cantitate mai mică decât primer-ul.

De ce unele geluri se încălzesc în timpul polimerizării?

Când un gel UV primește energie de la lumina UV, începe întărirea. Această reacție eliberează căldură. Este o reacție chimică a moleculelor sub efectul catalizării. Întărirea gelului creează un fel de frecare. Cu cât frecarea este mai rapidă, cu atât efectul de încălzire se va simți mai mult. Unele geluri sunt mai dure și mai rigide decât altele care are particularitatea de a dezvolta rapid această senzație de încălzire.

Sursa foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri