Până acum, jumătate de țară a fost măturată de furtuni, iar cealaltă jumătate s-a topit de căldură. De la finalul săptămânii, un nou val de ploi va intra în România și va aduce cantități importante de apă. Întăi va fi prezent în Ardeal, apoi ciclonul se va poziționa pe litoral. Însă, dincolo de furtuni, sunt așteptate și temperaturi extreme, chiar și de 36 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat. De azi, meteorologii anunță caniculă în tot teritoriul. Avertizarea este valabilă în următoarele zile. 

ANM: Alertă de caniculă în toată țara/Furtuni și temperaturi de 36 de grade

De astăzi, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță temperaturi ridicate, peste pragul caniculei, în toată țara. De la finalul săptămânii, un ciclon va aduce un nou val de ploi în România și cantități importante de apă.

O informare meteo de disconfort termic ridicat vizează, începând de marţi, întreaga ţară. Temperaturile vor fi chiar și de 36 de grade Celsius în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei.

Marți, miercuri și joi, disconfortul termic va fi în creștere în regiunile sudice și estice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități.

Caniculă va fi și marți, 4 iulie, pe arii restrânse în Lunca Dunării și în Bărăgan, iar miercuri și joi, 5 și 6 iulie, în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei. În aceste zone, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade Celsius.

Citiți continuarea pe 9news.ro

Foto fr si main: VladisChern /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri