Castanele sunt unul dintre deliciile toamnei, de care trebuie să profităm. Pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de sănătoase.
Uite cum poți prepara o gustare rapidă, bogată în fibre și vitamine:
Castanele se spală bine și se taie puțin pe mijloc, pentru a se coace la interior, fără a se arde la exterior. Se pun într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptor pentru 20-30 de minute, pentru 220 grade Celsius. Se lasă să se răcească, înainte de a fi consumate.
Valori nutriționale pentru un pumn de castane:
Calorii: 206
Carbohidrati: 44,5 g
Proteine: 2,7 g
Grasimi: 1,8 g
Fibre: 4,3 g
Vitamina C: 21,8 g (35% din Doza Zilnica Recomandata)
Vitamina B6: 0,4 mg (21% DZR)
Cupru: 0,4 mg (21% DZR)
Potasiu: 497 mg (14% DZR)
Magneziu: 27,7 mg (7% DZR)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?