24 Octombrie 2022 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Dacă îți place să colecționezi diferite tipuri de bijuterii, atunci știi deja că există câteva aspecte pe care să le ai în vedere atunci când le porți simultan. În acest articol, îți vom vorbi despre câteva dintre cele mai importante reguli în ceea ce privește purtarea corectă a bijuteriilor. 

Fie că este vorba despre talismane Pandora de aur sau de un set de bijuterii din argint pe care tocmai l-ai primit, nu trebuie să îți scape din vedere anumite aspecte esențiale atunci când vrei să le incluzi în ținutele tale. Ține cont de aceste reguli atât pentru a da dovadă de bun gust, cât și pentru a face alegeri care te avantajează.

Iată care sunt criteriile principale pe care să nu le neglijezi niciodată:

  1. Observă distincția dintre bijuterii casual și elegante

Aceasta este o greșeală pe care multe femei o fac fără să își dea seama. Bijuteriile de seară nu pot fi purtate la birou sau în viața de zi cu zi deoarece vor arăta ridicol în combinație cu astfel de ținute. Pentru a-ți putea da seama care sunt piesele potrivite pentru un outfit elegant de seară, orientează-te după prezența perlelor sau pietrelor semi-prețioase de mari dimensiuni.

Bijuteriile de zi sunt cele mici, cu aplicații subtile, care nu atrag foarte tare atenția. Este important să faci această distincție pentru a te putea îmbrăca adecvat în funcție de locul în care mergi. De exemplu, într-o ținută pentru birou nu trebuie să se regăsească niciodată cercei lungi sau inele voluminoase și viu colorate. Păstrează accesoriile strălucitoare, de efect pentru petrecerile la care urmează să participi.

  1. Nu purta niciodată mai mult de o bijuterie extravagantă

În conformitate cu regulile de stil vestimentar, care indică existența unei singure piese de bază a ținutei, același lucru se aplică și în cazul bijuteriilor. Fie că este vorba despre un colier deosebit sau o brățară de valoare pe care o primit-o moștenire, concentrează-ți atenția asupra unui singur element în ceea ce privește accesorizarea.

  1. Poartă bijuteriile în funcție de zona pe care vrei să o evidențiezi

Privește-te în oglindă și gândește-te la partea favorită a corpului tău. Poate fi fața, pot fi brațele sau chiar degetele de la mâini. În funcție de evenimentul pentru care te pregătești, alege o singură parte a corpului pe care să o pui în evidență. De exemplu, dacă tocmai ți-ai făcut manichiura și vrei să atragi atenția asupra acestei zone, alege să porți fie o brățară, fie un inel la o singură mână.

Astfel, vrei crea un aspect armonios și o accesorizare echilibrată, care să te avantajeze. Nu neglija importanța proporțiilor într-un look de succes deoarece secretul perfecțiunii constă în acest secret. Atunci când îți dorești să impresionezi, nu trebuie să fii opulentă din cap până în picioare. O singură bijuterie de efect, purtată fie în zona capului, a mâinilor sau a picioarelor te poate transforma în personajul principal al oricărei petreceri.

Ține cont de aceste reguli și nu vei da niciodată greș cu accesorizarea!

Sursa foto: serhii_bobyk / Freepik.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri