11 Octombrie 2022 publicat în Lifestyle 41 share-uri

Plăcinta cu dovleac este unul dintre deserturile cu care ne putem răsfăța în această toamnă. Aromată și delicioasă, plăcinta cu dovleac este prăjitura care se află în bucătăria tuturor gospodinelor.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 ml apă caldă
  • 5-6 linguri ulei
  • o jumătate de linguriță de sare
  • o lingură zahar brun
  • 1 plic drojdie uscata
  • faina cât cuprinde

Umplutură:

  • un dovleac de mărime medie, dat pe răzătoare
  • câteva linguri de zahăr brun
  • scortișoară măcinată
  • ulei pt uns foile de plăcintă

Mod de preparare:

Din ingredientele pentru aluat se fac foile pentru plăcintă și se lasă la dospit, până când aluatul își dublează volumul. Se taie apoi în 4 părți egale și se întind în foi subțiri. Peste foile de plăcintă se adaugă dovleacul ras, zahărul și scorțișoara. Se rulează și se închid bine la margini. Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt și se ung cu ulei.

Plăcinta se coace la foc mediu, timp de 45-50 de minute. Poftă bună!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri