Ingrediente:
Pentru aluat:
- 300 ml apă caldă
- 5-6 linguri ulei
- o jumătate de linguriță de sare
- o lingură zahar brun
- 1 plic drojdie uscata
- faina cât cuprinde
Umplutură:
- un dovleac de mărime medie, dat pe răzătoare
- câteva linguri de zahăr brun
- scortișoară măcinată
- ulei pt uns foile de plăcintă
Mod de preparare:
Din ingredientele pentru aluat se fac foile pentru plăcintă și se lasă la dospit, până când aluatul își dublează volumul. Se taie apoi în 4 părți egale și se întind în foi subțiri. Peste foile de plăcintă se adaugă dovleacul ras, zahărul și scorțișoara. Se rulează și se închid bine la margini. Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt și se ung cu ulei.
Plăcinta se coace la foc mediu, timp de 45-50 de minute. Poftă bună!
Singurătatea doare! Tu o poți vindeca! Campanie pentru susținerea nevoilor urgente ale vârstnicilor din România
”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună