Ingrediente:
Pentru aluat:
- 300 ml apă caldă
- 5-6 linguri ulei
- o jumătate de linguriță de sare
- o lingură zahar brun
- 1 plic drojdie uscata
- faina cât cuprinde
Umplutură:
- un dovleac de mărime medie, dat pe răzătoare
- câteva linguri de zahăr brun
- scortișoară măcinată
- ulei pt uns foile de plăcintă
Mod de preparare:
Din ingredientele pentru aluat se fac foile pentru plăcintă și se lasă la dospit, până când aluatul își dublează volumul. Se taie apoi în 4 părți egale și se întind în foi subțiri. Peste foile de plăcintă se adaugă dovleacul ras, zahărul și scorțișoara. Se rulează și se închid bine la margini. Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt și se ung cu ulei.
Plăcinta se coace la foc mediu, timp de 45-50 de minute. Poftă bună!
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie