Ingrediente:
Pentru aluat:
- 300 ml apă caldă
- 5-6 linguri ulei
- o jumătate de linguriță de sare
- o lingură zahar brun
- 1 plic drojdie uscata
- faina cât cuprinde
Umplutură:
- un dovleac de mărime medie, dat pe răzătoare
- câteva linguri de zahăr brun
- scortișoară măcinată
- ulei pt uns foile de plăcintă
Mod de preparare:
Din ingredientele pentru aluat se fac foile pentru plăcintă și se lasă la dospit, până când aluatul își dublează volumul. Se taie apoi în 4 părți egale și se întind în foi subțiri. Peste foile de plăcintă se adaugă dovleacul ras, zahărul și scorțișoara. Se rulează și se închid bine la margini. Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt și se ung cu ulei.
Plăcinta se coace la foc mediu, timp de 45-50 de minute. Poftă bună!
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an