28 Iunie 2022 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Este foarte bine să înveți într-un stil convențional, prin profesori, formatori sau traineri, doar că uneori poate fi insuficient. Dacă și tu ai acest sentiment și te lovești de tot felul de nemulțumiri și frustrări personale și profesionale, descoperă cinci sfaturi de bază pentru a reuși să te dezvolți din proprie inițiativă.

1. Analizează situația în care te afli

  • Școala, sau chiar unele cursuri plătite, nu te învață ceea ce-ți dorești cu adevărat, respectiv informațiile sunt insuficiente pentru tine.
  • Facultatea îți oferă o grămadă de informații stufoase, dar care acoperă prea puțin din nișa profesională pe care deja te-ai decis să o urmezi.
  • La locul de muncă te lovești de anumite lucruri noi sau mai puțin experimentate și trebuie să te descurci și fără ajutor.

Dacă te regăsești într-una din situațiile de mai sus, atunci este timpul potrivit să începi să te dezvolți din proprie inițiativă. Deși este bine să începi cât mai din timp acest proces, adică să nu lași timpul și rutina să te afecteze, până la urmă niciodată nu este prea târziu să faci ceva constructiv pentru viața și cariera ta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Ideea principală este, după cum ai văzut, că dezvoltarea din proprie inițiativă pleacă de la o nemulțumire personală cu care te confrunți.

2. Curiozitatea trebuie să fie la cote înalte

Dezvoltarea din proprie inițiativă fără o curiozitate suficient de mare este imposibil de atins. Poate că așa ești din fire sau poate că ai devenit pe parcursul vieții o persoană mai curioasă, cert este că ai nevoie de această particularitate.

Începe de la lucrurile care te atrag foarte mult și care te vor face, într-un mod util și plăcut, să pornești în explorarea lor. De exemplu, dacă te pasionează fotografia, vei dori să începi să prelucrezi și editezi materialele realizate cu aparatul tău foto. Cum cunoașterea programului Photoshop îți va fi de mare ajutor, vei vrea să dobândești cât mai multe cunoștințe în această direcție. Totul pornește de la curiozitate, răbdare și perseverență, iar resursele sunt foarte multe pentru a începe să înveți pe cont propriu.

Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Specialiștii avertizează că sezonul alergiilor devine mai lung din cauza încălzirilor climatice. Cum pot fi ținute sub control alergiile oculare? Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

3. Apelează la toate resursele disponibile

Vei observa că aproape orice domeniu de activitate sau de interes are disponibile cel puțin câteva resurse importante. Self-learningul a prins demult contur în rândul generațiilor actuale și, din fericire, internetul vine cu foarte multe avantaje în acest sens.

De asemenea, continuă să lecturezi cartile din aria ta de curiozitate, caută podcasturi interesante pe temele preferate sau participă la tot felul de webinarii și conferințe online. Pe Youtube, TED Talks, Udemy sau platforme specializate de e-learning poți găsi multe resurse care îți pot fi de ajutor.

Este important să apelezi la toate resursele disponibile, chiar dacă unele mai implică și costuri. Doar așa îți vei face o perspectivă completă și vei dobândi o bază solidă de informații cu care te poți dezvolta personal și profesional.

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? Cum să alegi componente pentru baia ta

4. Învață constant și setează-ți obiective

Dacă înveți din plăcere, vei vedea că este ușor să te organizezi, să urmezi zilnic un plan care să-ți aducă rezultate mici și sigure. Gândește-te la o activitate pe care deja o faci cu drag și nerăbdare.

Prin urmare, definește-ți obiectivele (ce vrei să înveți și la nivel vrei să ajungi) și apucă-te de autoînvățare, plecând de la premiza că învățarea pe cont propriu trebuie să fie constantă și în fiecare zi trebuie să te perfecționezi în ceea ți-ai propus să obții.

5. Ca să reușești, fii o persoană motivată

Ce ai citit mai sus poate să nu fie de ajuns pentru a reuși cu adevărat să fii o persoană care să se dezvolte din proprie inițiativă. Multe persoane nu au răbdare să asimileze informații în acest mod, nu știu unde să caute resursele sau se frustrează că nu le ies lucrurile din prima încercare. Autoeducația este pentru oricine dorește să încerce, iar motivația personală te va ambiționa să reușești.

Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Dezvoltarea din proprie inițiativă a devenit practic o nevoie importantă și, mai mult sau mai puțin, fiecare din noi încercăm să facem asta. Sperăm să reușești în tot ce îți propui să faci!

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri