Spălarea părului este o activitate pe care învățăm să o facem încă din copilărie, dar s-ar putea să fii surprins să afli că ritualul tău nu este pe atât de simplu pe cât ți-ai fi imaginat.

Există întotdeauna loc pentru îmbunătățirea practicii de spălare a părului, așa că, dacă ești în căutarea unor sugestii și recomandări, iată cele mai importante puncte de luat în considerare data viitoare când faci duș:

Analizează-ți tipul de păr și apa cu care îl speli

Înainte de a-ți spăla părul, este esențial să îți analizezi îndeaproape scalpul și podoaba capilară, pentru a-ți alege produsele potrivite pentru șamponare.

Pentru părul:

  • cu fir subțire și foarte fin - este recomandată utilizarea șampoanelor pe bază de ingrediente naturale, precum cafeina și uleiul de rozmarin;
  • cu fir gros și aspru - optează pentru produse hidratante;
  • colorat cu vopsele chimice - interesează-te de șampoane care să-ți fortifice părul și să nu-ți spele culoarea;
  • decolorat - cele mai potrivite sunt produsele care hidratează și păstrează vitalitatea firului de păr.

Încearcă, pe cât posibil, să eviți șampoanele care conțin sulfați si parabeni, întrucât acești compuși chimici îți vor deteriora părul și îl vor usca. Dacă nu ești sigur de ce fel de păr ai, cere sfatul unui stilist profesionist, care, de asemenea, te-ar putea îndruma în alegerea produselor potrivite scalpului tău.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Fiți creativi: Modalități ingenioase de a vopsi ouăle de Paște

Și apa cu care te speli este un factor important în rutina ta de spălare. Cei mai mulți stiliști recomandă să-ți achiziționezi un dedurizator de apă, pentru a o filtra și purifica de mineralele existente, precum magneziul și calciul. Dacă nu este posibil să-ți instalezi un astfel de filtru, atunci optează pentru măști de păr hidratante și șampoane pentru curățarea profundă a scalpului. Ia în vedere că cel din urmă produs nu este indicat să fie utilizat prea des, deoarece compușii din acest șampon sunt extrem de puternici și riști să-ți usuci întru totul părul.

Respectă ritualul de spălare și îngrijire a părului

Dacă ești pregătit să-i oferi părului tău îngrijirea pe care o merită, atunci este vital să ai în vedere următorii pași pentru spălarea sa adecvată:

Caria dentară – ce este și cum se tratează
  1. udă-ți părul în profunzime, deoarece îți va fi mult mai greu să întinzi șamponul sau balsamul pe păr și vei fii nevoit să folosești mult mai mult produs;
  2. aplică o cantitate suficientă de șampon în podul palmei și amestecă cu puțină apă, pentru a emulsiona produsul. Nu uita să folosești șamponul potrivit tipului tău de păr sau scalp, fie el sampon antimatreata, hidratant sau chiar pentru îndepărtarea clorului din păr (în special folosit de înotătorii profesioniști);
  3. concentreză-te pe masarea scalpului, însă evită mișcările circulare. E de preferat să întinzi șamponul într-o singură direcție, dinspre scalp spre vârfurile părului;
  4. clătește cu atenție părul, cu apă călduță sau chiar rece, deoarece apa rece nu usucă sebumul produs de scalp;
  5. aplică balsam sau produse de îngrijire a părului precum loțiuni Seboradin, șampoane Forcapil, tratamente Vichy sau măști și lasă-le să acționeze, conform indicațiilor scrise pe ambalaj. Nu uita să clătești părul după utilizare;
  6. usucă-ți părul cu ajutorul unui prosop din bumbac absorbant, tamponându-l ușor. Folosește pe urmă un uscător de păr, însă ai grijă să-l setezi la o temperatură cât mai mică și să-l poziționezi la cel puțin 15 centimetri depărtare de podoaba ta capilară, pentru a evita să o deteriorezi.

Nu îți spăla părul prea des

Chiar dacă îți dorești să ai mereu părul curat și să-ți miroasă proaspăt a șampon oricând ieși din casă, spălarea frecventă a acestuia ar putea mai degrabă să aibă efecte negative. Scalpul tău produce uleiuri naturale care îți hidratează și mențin podoaba capilară sănătoasă. Spălarea excesivă îți va stimula scalpul să producă din ce în ce mai multe uleiuri, pentru a compensa lipsa acestora de fiecare dată când te speli, ceea ce va rezulta într-un păr mult mai uleios, care nu este nici estetic, nici sănătos.

În funcție de tipul tău de păr, este indicat să îți propui un anumit interval când îți poți curăța podoaba capilară. Cei mai mulți stiliști profesioniști recomandă să-ți îmbăiezi scalpul o dată la două sau trei zile, însă, dacă, de exemplu, părul tău este aspru și gros, poți cu lejeritate să te rezumi la una sau maximum două spălări pe săptămână.

Investește în produse de înaltă calitate și respectă rutina de spălare a părului pentru a obține un păr puternic, sănătos și frumos.

Sursă foto: Freepik


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri