Parfumul reprezintă mai mult decât o simplă aromă pe corpul tău; aceasta ilustrează manifestarea emoțiilor tale, a personalității, este o modalitate prin care să-ți crești stima de sine.

Inițial folosit pentru riturile religioase în perioada Antichității și Evului Mediu, acesta a câștigat în popularitate în secolele 16 și 17 deoarece masca mirosurile neplăcute provocate de igiena precară a purtătorilor. Parfumul simboliza bogăție, fiind în special folosit de burghezie și nobilime. Începând cu secolul 18 s-a dezvoltat moda “mirosului”, iar populația a început să fie mai atentă în legătură cu îngrijirea corpului. Dezvoltarea rutinei de igienă a influențat și industria parfumurilor și a dus la crearea mai multor tipuri de arome, precum cele florale și delicate.

Cu o gamă atât de largă de miresme din care poți alege, probabil că la un moment dat te-ai lovit de următoarea dilemă: ai nevoie de un parfum diferit pentru fiecare ocazie și context social? Desigur, este mult mai ușor să îți alegi un singur parfum universal, pe care-l poți purta pentru orice ocazie. Dar ce se întâmplă atunci când, pentru o seara elegantă la un restaurant, singura ta opțiune este o aromă fresh și nu se potrivește cu felul în care arăți și ceea ce vrei să transmiți prin ținuta ta?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Parfumurile pot să fie alese cu ajutorul a numeroși factori, fie că este vorba despre anotimp, preferințe personale sau stare de spirit. Însă trebuie să ții cont că parfumul este un accesoriu care este de preferat să se potrivească cu ținuta purtată de tine. Dacă te confrunți cu problema de alegere a aromei potrivite ocaziei sau evenimentului la care participi, iată câteva propuneri de parfumuri care s-ar potrivi cu stilul tău vestimentar:

Ținuta casual

Ținuta casual este pentru momentele în care îți dorești să te simți confortabil, însă fără să-ți îngrădești manifestarea personalității. Nivelul de confort pe care îl resimți la nivel fizic are efecte pozitive și la nivel psihic, deoarece te simți mai relaxată și ai șanse mai mari să crești productivitatea la locul de muncă, de exemplu.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Fie că ieși la o plimbare prin parc, în mall pentru o sesiune de shopping sau îți dorești mai mult confort la birou, ținuta casual este cel mai bine pusă în valoare de un parfum cu arome de citrice, proaspăt și delicat. Deoarece hainele comode nu implică un nivel ridicat de atenție la detalii sau de eleganță, este de preferat să optezi pentru un parfum discret, fără o aromă stridentă. Un parfum Paco Rabanne este alegerea perfectă dacă îți dorești prospețime și să oferi impresia de curat și răcoros.

Ținuta de seară

O petrecere elegantă sau o seară romantică în oraș reprezintă un prilej ideal să-ți scoți cele mai bune haine din dulap și să oferi multă atenție prezentării tale. Pantofii, ținuta, machiajul, toate sunt mult mai accentuate, intense, iar scopul este să ai o apariție de milioane. O ocazie specială înseamnă, de asemenea, și un moment în care să te etalezi și să-ți crești încrederea în sine prin ținuta ta bine pusă la punct.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Rafinamentul și delicatețea serii sunt cel mai bine puse în valoare de parfumuri pătrunzătoare, ce oferă un aer de sex-appeal. Cea mai populară alegere ar fi un parfum Versace, datorită componentei de mosc și flori cu miresme puternice, potrivit pentru o prezentare de neuitat.

Ținuta sport

Stilul sport/streetwear este influențat de moda anilor 1990, a hipsterilor și skateboarderilor, iar ținutele sunt unice mai ales prin faptul că sunt de cele mai multe ori unisex. Distinct este și faptul că majoritatea purtătorilor doresc să fie “împotriva curentului” și să nu le dicteze moda mainstream ceea ce ar trebui să poarte.

Dacă ești fan al stilului sport, atunci cel mai probabil ți s-ar potrivi un parfum simplu, curat și necomplicat în materia de arome. Prospețimea stă la baza finisării unui look streetwear, așa că optează pentru note lemnoase și arome delicate de flori. Gama Givenchy oferă o varietate de parfumuri din care poți alege aroma potrivită look-ului tău.

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Nu uita că orice ținută și orice parfum arată, respectiv miros bine atât timp cât tu te simți confortabil în propria piele.

Sursă foto: Freepik


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri