19 Ianuarie 2010 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Batistute parfumate scapate din mana in preajma unui gentleman, mici accidente destinate pentru a atrage atentia sau o pamblica mai lunga la palarie, toate acestea incercau sa transmita semnale intr-o maniera cat mai discreta. Insa cea mai interesanta metoda de flirt a epocii era jocul cu evantaiul.

Aceste femei perfecte ce nu aveau voie sa flirteze (doar erau pure) au gasit modalitati prin care sa isi manifeste disponibilitatea si interesul fata de un barbat. Batistute parfumate scapate din mana in preajma unui gentleman, mici accidente destinate pentru a atrage atentia sau o pamblica mai lunga la palarie, toate acestea incercau sa transmita semnale intr-o maniera cat mai discreta. Insa cea mai interesanta metoda de flirt a epocii era jocul cu evantaiul. Acest mic accesoriu din dantela, matase, pene, piele, lemn, fildes etc. avea un rol mult mai important decat acela de a le racori pe domnisoarele si doamnele din secolul al XIX-lea.

Femeile vremii foloseau evantaiele pentru a le transmite celor din jur intentiile lor iar orice gentleman cu intentii serioase trebuia sa stie pe dinafara semnificatia gesturilor. Instructiunile de utilizare a evantaiului arata in felul urmator:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

1. Gestul de a misca evantaiul foarte repede insemna ca posesoarea obiectului e furioasa, conversatia si compania fiind pentru ea iritante.

2. O miscare inceata a evantaiului arata fie dezinteresul fetei fata de conversatia sau de persoana din fata ei, fie faptul ca aceasta e logodita astfel incat atentia pe care i-o acorda un strain e nepotrivita.

3. Evantaiul asezat langa inima si privirile peste evantai ii spun unui barbat ca posesoare este indragostita de el.

4. Evantaiul pe jumatate deschis ce atinge buzele exprima si el iubirea.

5. Un evantai inchis in viteza se traduce ca un gest de ura.

6. Un evantai inchis normal si lovit de palma inseamna sfarsitul oricarei conversatii.

7. Mutarea evantaiului dintr-o mana intr-alta il anunta pe partenerul de conversatie ca cineva le urmareste discutia.

8. Deschiderea si inchiderea unui evantai de mai multe ori intr-o perioada scurta de timp ii spune unui barbat ca este nemilos fata de sentimentele femei din fata lui.

Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

Relatiile din zilele noastre si comportamentul nostru ne fac sa privim cu amuzament astfel de reguli bucuroase ca ne-am nascut un secol mai tarziu. Insa trebuie sa recunoastem ca ne-am dori uneori ca regulile flirtului si relatiilor de acum sa fie la fel de clare ca cele din epoca victoriana. Astazi cu greu mai putem spune ce inseamna un anumit gest deoarece regulile de interactiune par a se fi fluidizat foarte mult. Daca ati scrie o carte care sa adreseze regulile flirtului si intalnirilor de acum ce ati trece in ea?

Un articol de Ioana

Sursa: kudika.ro

Citeste si alte articole pe kudika.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

5 Greseli pe care le fac femeile in relatii

7 Motive pentru care barbatii nu te asculta + 5 solutii

Drumul spre iubirea perfecta


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri