Cand nu mai ai nevoie de el ca sa existi si sa te simti bine. Cand demnitatea ta nu trebuie sa spele picioarele unuia caruia ii place sa vietuiasca cu sosetele murdare. Cand sexul minunat si spontan cel de toate zilele se transforma in sexul cel de o data pe luna, rugat si hai sa o facem si pe asta.

Cand nu mai ai nevoie de el ca sa existi si sa te simti bine. Cand demnitatea ta nu trebuie sa spele picioarele unuia caruia ii place sa vietuiasca cu sosetele murdare. Cand sexul minunat si spontan cel de toate zilele se transforma in sexul cel de o data pe luna, rugat, chemat, invocat cu mila si daruit cu “hai sa o facem si pe asta”. Cand complimentele sunt murmurate doar ca sa-ti aminteasca ca de data asta ciorba a iesit buna si sarata. Cand puterea ta l-ar intimida pe un bebelus ca el asa ca prefera sa te simta slaba si neajutorata. Cand uiti ca esti speciala pentru ca in fiecare zi tine sa-ti aminteasca ca esti doar o femeie normala si ca mai mult de atat chiar nu o sa poti.

Cand frica si panica ca o sa mori singura te face sa-i dai inainte cu agatatul de El si sa nu privesti inapoi decat ca sa vezi cu cei mai diformi ochelari de cap. Cand balta are pesti multi si in urma cu ceva timp ti-ai ales pestisorul tau de aur, dar baltatul tau cu solzi de azur incepe sa intre din ce in ce mai bine in pielea monstrului din Loch Ness. Cand te sperie chipul de pe jumatatea dreapta a patului in fiecare dimineata pentru ca pe zi ce trece nu-l mai recunosti si nu te mai recunosti. Cand uiti ca odinioara ai promis sa iei tot ce-i bun de la viata. Si azi te multumesti doar cu atat...

Cand cel care te-a facut sa ai incredere in tine face din increderea ta felul principal la masa. Cand devii doar femeia care tine ordine in casa. Cand rufele nu mai sunt spalate cu cap, ci in ploaie de injurii si reprosuri. Cand te scotea de cateva ori pe luna la restaurant, iar acum se numeste rasfat daca iti cumpara shaorma de la magazinul nou-deschis pe colt, in cartier.

Cand mortilor le sta mai bine in mormant, dar mortul asta insista sa bantuie de colo colo prin linistea ta. Cand umflatul lui in pene devine pierderea ta de rabdare. Cand barbatul care te ridica la statutul de sfanta devine porc, iar tu femeia curva. Cand singuratatea apartamentului devine mai atragatoare decat jumatatea intinsa in tine langa pat. Cand te gandesti cu groaza ca nici incalzirea globala combinata cu cea din calorifere nu ar mai putea incalzi ciorba ta racita de mult.

Plimbatul cu ochii inchisi pe timp de ziua si viata poate fi periculos. Agatatul de un "actual" de care nu te mai leaga nimic te poate ucide lent, strop cu strop, statul langa cineva care nu te mai iubeste si pe care nu-l mai iubesti te poate stoarce picatura cu picatura de dorinta de a mai iubi. Atunci niciun ex-prezent nu mai bantuie. Atunci este momentul potrivit. Atunci este timpul... Cand se intampla toate aastea. E timpul sa te dezlegi de cineva care nu te mai merita. Atunci toti fostii devin legenda, iar tu o femeie vie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri