30 Noiembrie 2021 publicat în Lifestyle 37 share-uri

Sfârşitul anului este un moment bun să tragem linie şi să analizăm la rece, că tot ne prinde iarna din urmă, ce succese şi ce eşecuri am înregistrat în 2021. Nu a fost un an prea bun pentru multe dintre noi, dacă punem la socoteală criza medicală şi tot stresul pe care ni l-a adus pandemia.

Cu toate astea, nu e niciodată prea târziu pentru a face unele schimbări în vieţile noastre, pentru a fi mai fericite şi pentru a scăpa de tot ce înseamnă monotonie. Pentru asta, însă, trebuie să lucrăm mai mult cu noi şi să ne... reinventăm. Am pus la punct mai jos câteva idei care te pot ajuta să faci asta, începând chiar de mâine.

Relaxează-te mai mult

Într-adevăr, e uşor de spus, dar să ştii că nu este nici atât de dificil pe cât am crede. Relaxarea poate fi obţinută în multe feluri şi nu înseamnă doar o plimbare la ceas de seară sau o carte citită pe canapea. Găseşte-ţi un hobby. Poţi să pictezi, chiar dacă nu ai talent. Fă yoga, ia-ţi o chitară, scrie o povestire scurtă.

Creativitatea există în fiecare dintre noi, trebuie doar să-i găsim o cale să se exteriorizeze. Şi, dacă apuci pe drumul acesta, e un prim pas spre a te reinventa şi cu siguranţă vei afla lucruri noi despre tine. Dincolo de asta, vei găsi căi noi să te exprimi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Alexandra Veron: „Îmi place eleganța unei femei!” 8 noiembrie - Lună plină Sângerie și Eclipsă Totală de Lună în Taur – eveniment astral cu forță! Lecțiile Viitorului încep în prezent. Răsturnări karmice și restructurări de destin SABON prezintă două NOI produse pentru îngrijirea părului: Șamponul solid și Oțetul de păr cu extract de rodie

Fă-ţi viaţa mai uşoară

Timpul este cea mai preţioasă resursă atunci când vrei să schimbi felul tău de a fi şi să te bucuri mai mult de viaţă. O idee bună e să investeşti în orice îţi dă ocazia să câştigi mai mult timp pentru tine. Ia-ţi un asistent virtual ca să te ajute cu taskurile monotone, fă cumpărături online, cumpără mâncare gătită de-a gata.

Dacă nu ai autoturism, achiziţionează unul smart, electric, e ideal pentru oraş şi uşor de întreţinut. Găseşti masini noi care îndeplinesc aceste criterii la dealerii consacraţi. Transformă-ţi casa într-una inteligentă cu ajutorul unor gadgeturi moderne, cum ar fi de exemplu, un aspirator robot.

Ieşi din zona de confort

De cele mai multe ori, ajungem să ne plictisim şi să ne simţim blocate într-o viaţă monotonă atunci când facem zi de zi doar ceea ce ştim că ne place. Prea mult confort, şi aici vorbesc mai mult despre cel psihic, poate avea efectul acesta monoton. Fă lucruri cu care nu eşti obişnuită şi de care te fereai până acum.

Cum să te menții în formă fără efort: obiceiuri de urmat Cum să te pregătești pentru ultima lună de vară. Sfaturi pentru un concediu reușit Cum să te speli corect pe dinți. Igiena cavității bucale

Spune glume la petreceri dacă eşti mai timidă, ia masa singură la restaurant, poartă un alt fel de lenjerie decât cel obişnuit. Dacă îţi oferi singură provocări, chiar şi unele uşoare, vei începe să capeţi încredere în tine.

Schimbă rutina zilnică

Viaţa nu înseamnă doar muncă şi, dacă îţi împarţi timpul doar între birou şi casă, cu vizite ocazionale la cumpărături şi la cosmetică, se poate spune fără dubiu că eşti pe pilot automat. Asta se întâmplă atunci când ţi-ai programat ziua în detaliu şi nu îți permiţi nicio abatere.

Nu strică să avem un pic de ordine în vieţile noastre, dar prea multă poate duce la apariţia monotoniei şi plictiselii. Lasă lucrurile în voia lor, schimbă-ţi programul sau, pur şi simplu, nu-ţi mai face planuri.

Cum să te ferești de caniculă Cum să reușești să te dezvolți din proprie inițiativă prin 5 sfaturi de bază Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Fă voluntariat

O metodă bună de a aduce schimbarea în viaţa ta e să te înscrii într-un program de voluntariat. Poate fi vorba despre un adăpost de animale sau poţi lucra cu copii fără familii sau chiar să plantezi copaci. E important doar să alegi o cauză în care crezi. Asta aduce cu sine o stare de bine şi are un efect benefic asupra psihicului.

Voluntariatul te va forţa să-ţi schimbi programul, te va ajuta să cunoşti oameni noi, să vezi alte perspective şi te va scoate, în acelaşi timp, din rutina de zi cu zi cu care te-ai obişnuit.

Schimbă dieta

La drept vorbind, dieta pare, pe de o parte, un subiect tabu şi, pe de alta, unul de-a dreptul mărunt. Dar ceea ce mâncăm în fiecare zi ne influenţează fără doar şi poate starea de spirit şi, în combinaţie cu monotonia, cu plictiseala şi cu stresul, efectul poate fi unul mult mai mare decât ne place să recunoaştem.

Cum să aduci culoare în casa ta în prag de iarnă Cum să vezi Perseidele în 2022: sfaturi utile Fitboxing, sau cum să iți tonifici musculatura în doar opt săptămâni

O dietă mai sănătoasă, cu mese la ore regulate şi fără excese poate avea doar efecte benefice, şi pentru psihicul şi pentru fizicul nostru. Iar sănătatea este unul dintre cele mai importante elemente pe care ne putem baza atunci când vrem să ne reinventăm.

Scapă de lucrurile vechi din casă

Un nou fel de-a fi şi o nouă abordare a vieţii nu se împacă prea bine cu vechiul, aşa că nu e o idee greşită să scapi de lucrurile vechi pe care le-ai adunat în casă de-a lungul anilor. Cu siguranţă în garderobă ai haine care nu-ţi mai vin, încălţăminte care s-a demodat, obiecte care aveau rolul lor acum mulţi ani.

Toate astea nu fac decât să ocupe spaţiu şi, dincolo de asta, îţi complică viaţa. Pentru că sunt acolo, în drumul tău, dai peste ele tot timpul şi nu te înduri să le reciclezi sau să le donezi altcuiva care are, poate, mai multă nevoie de ele decât tine.

Cum să ai grijă de părul vopsit pentru a-ți păstra culoarea strălucitoare și vibrantă mai mult timp Cizme pentru copii – Cum să alegi cele mai confortabile, călduroase și drăguțe modele? Cum să planifici lucrările de renovare a unei locuințe

Aşadar, a te reinventa nu înseamnă să scoţi la iveală o altă persoană, cu totul diferită de tine, ci să foloseşti toate atuurile pe care le ai şi, cu un strop de voinţă, să cauţi noi oportunităţi în tine şi în jurul tău. Iar paşii pe care-i faci în direcţia asta, fie că e vorba despre starea de spirit sau de investiţiile pe care le poţi face în tine şi în timpul tău liber, te vor duce cu siguranţă către cea mai bună versiune a ta.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri