28 Septembrie 2021 publicat în Lifestyle 183 share-uri

Ne plac oamenii curajoși care știu să devină proprii lor lideri. I-am cunoscut pe ei, Alexandru și Ramona, doi antreprenori pasionați de cafenele și de oameni optimiști. Au deschis un loc unde cafeaua vine la pachet cu povești rostite cu zâmbete, unde te poți bucura de un prosecco, sau de o prăjitură artizanală, unde ai acea frumusețe a locului bine îngrijit, astfel încât să te simți ca la tine acasă.

Vizitam diverse orașe ale Europei, ca Milano și ne-au rămas în minte cafenelele acelea cu multe flori, simple, cu o atmosferă minunată. De fiecare dată, de câte ori ne întorceam acasă de la muncă, ne gândeam oare cum ar fi ca la un moment dat să ajungem să avem și noi un loc mic, simplu, o cafenea care să fie a noastră, în care să investim timp și suflet. Astfel, anul trecut, în pamdemie, ne-am dorit să ne cumpărăm o casă. Nu mai voiam să locuim la bloc.

E drept că mai bine de un an ne uităm de spații mici. Dar fără un țel anume, pur și simplu ne uităm să găsim un astfel de loc. A apărut locul acesta în două săptămâni de când ne-am hotărât să cumpărăm o casă lângă București. Cand am gasit spațiul, unde este acum Caf’tory, ne-a plăcut în pricipal strada foarte liniștită. Aici nu e aglomerație, exact ce ne doream.

Pentru că ne-a plăcut, ne-am propus să deschidem cafeneaua noastră minunată. Iubesc design-ul intererior și, alături de un specialist, am reușit să trasformăm acest loc în unul extrem de fain, cu tentă minimalistă, super clean, luminos și nu în ultimul rând, cu flori. Ne-am dorit ca atunci când cineva intră în cafeneaua noastră să găsească totul aranjat, drept, să se bucure de spațiozitate și luminozitate. Deși spațiul unde se află Caf’tory are 25 de metri patrați, e un loc în care simți că te poți mișca.

Caf‘tory va fi un loc în care vom crea o comunitate

Carmen, cea care a creat spațiul aici, a venit cu un concept de Tea Room. Nouă ne-a creat un Coffee Room și a transmis exact ceea ce voiam noi prin randarea pe care a făcut-o. Așadar, cei care vor veni aici se vor simți minunat, vor cunoaște senzația aceea pe care o ai când ești acasă, caldă. Ne-am dorit și ne dorim ca în mintea celor care vin la noi să se ivească fraza “Hai să mergem Caf’tory să bem o cafea bună, să mâncăm o prăjitură și să ne relaxăm.” Vrem ca la Caf’tory oamenii încordați să se destindă, iar oamenii mai triși să se relaxeze. Caf‘tory înseamnă, cumva, Povești la cafea (o prescurtate de la Coffee Story).

Este important ca toți cei care vin aici să simtă chimia cu noi, cu mine și soțul meu Alex. Să simtă starea bună, pozitivitatea, zâmbetul. În afara faptului că oamenii vor veni aici să bea o cafea, e important să se simtă destinși, să fie fericiți și plini de viață. Vom crea o comunitate.

Ceea ce mi-a plăcut foarte mult a fost faptul că prietenii noștri au început să se împrietenească încă de la început cu clienții. Practic, eu simt că noi am atins unul din scopurile mari pe care eu și Alex, soțul meu, le aveam odată cu deschiderea cafenelei. Acest scop este ca oamenii să se cunoască și să se împrietenească, indiferent că eu te știu pe tine de zece ani, sau numai de zece minute.

Acesta este viitorul Caf‘tory- să se creeze o comunitate strânsă, o comunitate de oameni pozitivi, optimiști. De altfel, asta ne caracterizează pe noi. Asta ne dorim să transmitem prin tot ceea ce facem noi aici. Un vibe minunat, pentru care oamenii să se întoarcă la noi!

Cafeaua o luăm de la un prăjitor local, numit Guido

Guido este cel care ne furnizează cafeaua pentru toate produsele. Noi suntem extraordinar de mulțumiți de Guido și nu vom schimba prea curând acest furnizor. Toate merg ca pe roate. Folosim un blend- (rolul fundamental în producerea unui extract cu cele mai fine caracteristicide cafea)- Etiopia cu Brazilia, iar acest blend dă un echilibru în gust.

Așadar, oferim un gust echilibrat, armonios, așa cum este, de fapt și conceptul nostru. În plus vindem și produse reci, prăjituri artizanale, iar cei care le fac sunt prietenii noștri de la Dulcipass, pasionați de ceea ce fac, iar prăjiturile nu conțin colorați, aditivi, etc. Avem și prosecco, iar acesta este ideal seara, pentru persoanele care pleacă de la serviciu și vin să se relaxeze.

https://www.facebook.com/caftoryromania/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri