SATURN RETROGRAD 23 mai -11 octombrie 2021 – mai retrograd decât a fost Mercur vreodată. 5 luni de reechilibrare karmică și iubiri predestinate!

20 Mai 2021 publicat în Lifestyle 1888 share-uri

Karma nu e moartă, karma se transformă… Culegem ce-am semănat într-o astfel de perioadă, când Saturn este în mișcare aparent retrogradă pe cer (23 mai -11 octombrie 2021), așa că să ne asigurăm că semănăm bine și cu folos, măcar de acum încolo. Karma este cuvântul de foc al perioadei menționate și un adevărat justițiar al destinului așa că ce ție nu-ți place, măcar altuia nu-i face. Pe de altă parte Saturn retrograd în Vărsător aduce în prim plan și iubirile karmice și predestinate, există un potențial enorm de reuniune a multor suflete pereche în această perioadă.

De pe 23 mai până pe 11 octombrie, planeta Saturn se va afla în mișcare aparent retrogradă pe cerul ceresc, iar dacă stăm să analizăm perioada de timp în care va avea loc acest eveniment, vom vedea că este una îndelungată, mai mare și mai semnificativă decât orice perioadă în care Mercur este retrograd. Ce înseamnă însă acest lucru din punct de vedere astrologic și la ce trebuie să fim atenți în perioada următoare, ținând cont că pe 26 vom avea parte și de super Luna plină în Săgetător, iar pe 29 mai de Mercur retrograd în semnul Gemenilor (29 mai-22 iunie)? Chiar dacă efectele unui Saturn retrograd nu sunt la fel de intense sau puternice ca ale lui Mercur retrograd, merită luate în seamă și vă vom explica în materialul de mai jos de ce.

Aflați care sunt principalele direcții și influențe astrologice ale acestei perioade și cum să profităm de energia puternică a lui Saturn retrograd în Vărsător în perioada 23 mai – 11 octombrie.

Saturn retrograd - justițiarul karmic planetar

Ei bine, în astrologie, Saturn este planeta karmei, un fel de justițiar astral al cărui scop și rol este să ne ajute să ne învățăm lecțiile pentru a evolua spiritual și emoțional, să implementăm noțiunea de structură în viețile noastre de zi cu zi astfel încât să înflorim și să progresăm, să ne asumăm responsabilități care țin de noi, să ne construim viețile în mod responsabil și disciplinat. Atunci când se află în mișcare aparent retrogradă, Saturn vine să restabilească echilibrul karmic și vorbim de o forță la puterea a doua în ceea ce privește karma.

Prin urmare, să nu ne mire dacă în perioada următoare de timp ne vom trezi în anumite situații din care constatăm că de fapt culegem ceea ce am semănat. Saturn retrograd nu are efecte pe termen scurt asemenea lui Mercur retrograd, ci contribuie la vindecarea și la evoluția noastră interioară pe termen lung. Saturn retrograd ne va responsabiliza în prezent pentru trecut dacă nu am făcut-o deja până acum.

Foto: De la Ellerslie /Shutterstock

Astfel, dacă am semănat bine și cu folos și am plantat binele în noi și în jurul nostru, am făcut fapte bune sau am acționat cum trebuie la un moment dat etc, nu avem de ce să ne îngrijorăm. Dacă nu, ne vom învăța lecțiile și vom încerca să ne îndreptăm greșelile și să ne corectăm și îmbunătățim comportamentele deviante, iar data viitoare ne va fi mai bine decât acum. Este extrem de important să rupem acest ciclu sau să ne desprindem de el pentru a nu-l mai perpetua și data viitoare. Ne vom scuti de suferință sau momente neplăcute pe viitor.

Dacă ne-am neglijat responsabilitățile față de familie, cei dragi, cei în vârstă etc, din diverse motive individuale (anumite afecțiuni, imaturitate, neconștientizare etc), fără a ne judeca, acest Saturn retrograd în Vărsător se va asigura că datoriile karmice sunt achitate și că această lecție a fost înțeleasă și învățată. Până când Saturn va intră din nou în mișcare directă în octombrie, vom avea timp să ne reevaluăm acțiunile, să le organizăm, să ne îndreptăm, să ne implicăm mai mult și chiar să depunem mai multe eforturi acolo unde este nevoie, inclusiv în carieră sau în îndeplinirea visurilor personale.

Foto: De la SN VFX /Shutterstock

Saturn retrograd în Vărsător - 23 mai - 11 octombrie: Lecții karmice, întâlniri ale destinului și reuniuni cu sufletul pereche

Acest Saturn retrograd pică în semnul neconvențional și rebel al Vărsătorului și ne va zdruncina un pic structurile sau planurile, învățându-ne să funcționăm și în lipsa de structuri solide sau reguli bine stabilite, învățând să curgem mai mult, să fim mai flexibili și să ne lăsăm purtați de cursul evenimentelor din jurul nostru. Pe de altă parte, vom învăța să ne concentrăm mai mult pe ceea ce ne preocupă cu adevărat, să ne regăsim motivația și puterea de muncă și de a visa, să aducem realizările, recunoașterea și eficiența în munca și viețile noastre, cu efecte vizibile.

De asemenea, Saturn retrograd poate aduce și anumite limitări sau restricții, perturbări inopinate, temeri, anxietăți sau frici, noi reguli de funcționare, ceea ce nu va fi întotdeaua pe placul sau pe inima spiritelor mai libere. Uneori ne putem simți copleșiți de noile îndatoriri care vor apărea, însă vom învăța să ne adaptăm în funcție de ele, să avem răbdare și să le abordăm sistemic și cu înțelegere, ca pe o etapă trecătoare și firească din viață.

În perioada unui Saturn retrograd, mulți dintre noi își vor reevalua relația pe care o au cu autoritatea, limitele, angajamentele, disciplina. Saturn retrograd în Vărsător este influențat simțitor și de aspectul de pătrar creat de Saturn cu Uranus, o influență astrală destul de puternică si atotprezentă în 2021. Să nu ne dăm bătuți însă dacă uneori ne va fi un pic mai greu decât de obicei să implementăm acele schimbări pe care le dorim. Avem parte de alte ajutoare planetare care ne susțin în a rămâne deschiși și a ne transforma limitările și provocările în noi opurtunitati. Nodul nordic ne conferă înțelepciune și ghidare, dar și o bună intuiție și simțpractic (chiar și celor care nu prea îl au), iar Venus îndeamnă către armonie, sinceritate și iubire adevărată în relații, fie ele de iubire sau de prietenie.

Foto: De la Oksana Tkachova /Shutterstock

Saturn retrograd dă naștere și multor aspecte pozitive și ne scutură puțin, scoțându-ne din capcana izolării sau a încărcăturilor emoționale puternice. Așadar, dacă în ultima perioada ne-am simțit copleșiti de tristețe sau sentimente care ne-au scăpat de sub control, acum ne va fi mult mai ușor să admitem că avem o problemă, să discutăm despre ea și să găsim soluții pentru a o rezolva, a ne vindeca și a ne fi mai bine.

Chiar dacă uneori într-un mod subtil, alteori într-un mod mai pronunțat, de multe ori și în multe situații, karma va juca un rol cheie în existențele unora dintre noi în lunile următoare (până în octombrie). Saturn retrograd formează și anumite aspecte pozitive de trigon cu Luna, Venus și Nodul nordic. Vin și vești bune căci suntem astfel stimulați și sustinuți să depășim orice obstacole ne ies în cale. Relațiile de tip karmic pot fi din nou în centrul preocupărilor noastre, iar întâlnirile, împăcările sau clarificările cu o persoană din trecutul nostru (și care a ținut de destinul și de lecțiile individuale ale fiecăruia dintre noi) vor fi la ele acasă.

Întâlnirile karmice și relațiile predestinate vor fi așadar favorizate și bine aspectate în perioada următoare de timp. Iubirile, dacă au fost sau sunt adevărate, fie ele și separate sau întrerupte de anumite evenimente sau intervenții din exterior, au acum șansa să se reia într-o nouă formulă, bazată pe stabilitate, loialitate, respect reciproc și o intensitate și mai profundă a conexiunii. Putem chiar vorbi de o reuniune a sufletelor pereche care au fost separate temporar.

Foto fr si main: De la SN VFX /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri