13 Martie 2020 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Cine sunt? Care mi-e menirea? Ce am de făcut? Mult timp m-am întrebat. M-am zbătut. Azi știu. Sunt o creatoare.

Cine suntem noi, artiștii?

Și am înțeles, am înțeles că noi, creatorii/creativii, nu putem fi altfel decât așa:
liberi, ai nimănui și ai tuturor, iubind la maxim, trăind existența în plinătatea ei, cu tot sufletul, puternic, pasional, total. Niciodată echilibrat. Totdeauna  pe deplin.

Noi dacă râdem râdem, dacă suferim suferim, dacă ne e drag ne e drag- doar tușe clare și groase de culoare- culori tari, vii, puternice, electrizante: roșu, verde, galben, portocaliu, mov, albastru. Clar Puternic. TOTAL.

Da, am înțeles că avem nevoie de libertate, nu putem fi ai cuiva, casa noastră e lumea și natura, e viața transpusă în artă, artă ce ne e copilul nostru și templul nostru- dăruire, durere, extaz, însingurare și creație.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte
Foto: By Tanya Shatseva /Shutterstock

Asta suntem. ȘI ca să ajungem acolo, ca să înțelegem asta, ne-a trebuit mult- ne-am zbătut mult. E bine, e clar, e răvășitor de împăciuitor când știi cine ești, când nu te mai dor comparațiile oamenilor, cerințele societății - că ești altfel, că nu faci ca ei.... că tu ești doar un creator și un artist.

Am fost învățați să uităm de noi și noi, artiștii, cei care suntem mult mai sensibili ca alții și simțim totul mult mai acut, mult mai profund, toate astea ne-au durut.

 "De ce nu te așezi la casă ta ?
 E timpul să ai copii!
 De ce nu îți cumperi mașină?
 Tu pentru ce trăiești?"
 și lista întrebărilor ar continua.
 
Noi, artistii/ creatorii/visatorii, trăim ca să creăm frumosul, frumosul în toate formele lui, fie că e vorba de poezie, de  pictură, sculptură, de transpunere în roman și cuvinte, cuvinte aranjate în propoziții ce iși ascund poveștile, în coperțile romanelor pe care  le dăm lumii.

A contat cine a zbierat mai tare Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Creăm prin privire, prin mângâiere.  Prin ceea ce simțim și transpunem în cuvinte.

Asta suntem: creatori. Mereu visători, mereu romantici, cu suflet de copil până la finalul zilelor noastre. Prea deschiși către oameni, prea luându-le toate direct în piept, în inimă, în pulsul sângelui ce ne adata viata prin artere. Fiindcă simțim totul mult mai puternic, mult mai acut.
 Vântul ne împrăștie cu frumosul nostru prin lume. Ajungem în inimile și în viețile ce au nevoie de frumosul pe care îl cream. Noi nu batem la uși, ușile se deschid acolo unde se înțelege ce avem de dăruit!

Suntem creatori.

Cine sunt? Care mi-e menirea? Ce am de facut? Mult timp m-am intrebat. M-am zbatut. Azi stiu. Sunt o creatoare.

Viața mea e viața unui artist și nu a(ve)m nevoie să ne/(imi) cere(m) drepturi. Le am. Sunt. Imi stiu drumul. Doar ca noi, astia creativii, suntem altfel! Nu ne pliem pe ceea ce face societatea și ne e bine atunci când învățându-ne sufletul, suflul, menirea, creația, știm cui să slujim în lume și la ce.

* Un articol de Alexandra Serbanviatanevindeca

https://www.facebook.com/ViataNeVindeca

Foto fr si main: By Ironika /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri