3 activități pe care le putem face dacă plouă afară

12:06, 3 Iunie 2019 publicat în Lifestyle2 share-uri

Sunt momente în viaţă când tristeţea pune stăpânire pe fiinţa noastră, iar noi pur și simplu o lăsăm în interiorul nostru: nu o judecăm, nu o privim cu ură, nu ne luptăm cu ea.

De cele mai multe ori, atunci când plouă afară, această stare se transferă și în sufletul nostru. Privim picăturile mari de ploaie care se așează pe geam, ne focalizăm atenția pe ele și fără să ne dăm seama, empatizăm cu ele. În acel moment, se face transferul de energie, starea noastră fizică și psihică se schimbă, iar noi ne întristăm.

În opinia expertului în mindfulness Dana Predu (foto), sunt momente în viaţă când tristeţea pune stăpânire pe fiinţa noastră, iar noi suntem inerți, pur și simplu o lăsăm în interiorul nostru: nu o judecăm, nu o privim cu ură, nu ne luptăm cu ea.

Citeste si:
Ce conține rucsacul complet pentru o drumeție în natură?
Ce conține rucsacul complet...

„O primesc nemişcată, îi simt forma brută, încerc să înţeleg de ce vrea să-şi facă adăpost în sufletul meu, ce o hrăneşte cu adevărat şi de ce are nevoie din partea mea ca să meargă mai departe, să-şi găsească perechea ei…fericirea. După ce iau contact cu tristeţea decid să o las să se transforme într-o variantă benefică pentru mine”, explică specialistul 

3 activităţi pe care le face expertul în mindfulness în zilele cu ploaie:

Citeste si:
Sfaturi pentru a evita un stil de viață monoton
Sfaturi pentru a evita un...

1. Privesc conştient natura!

“Îmi aleg un colţ de geam pe care privesc afară şi încep să mă conectez cu tot ceea ce văd. Folosesc simţurile pentru a empatiza cu natura. Privesc cu atenţie firul de iarbă udă, miros aerul umed şi miresmele aduse de ploaie, ating picăturile scurse pe geamul meu şi aduc un zâmbet pe faţa mea. Sunt în viaţă!”.

2.  Scriu în agendă!

Foto: By Africa Studio /Shutterstock

“Se spune că lucrurile frumoase iau naştere din durere, din tristeţe. Aleg să scriu o pagină în agenda fără un scop anume, pur şi simplu îmi iau un pix şi mă las condusă de ceea ce primesc de la Univers. Şi da, ies lucruri minunate din sufletul meu, poveşti ce aveau nevoie de sfârşit”.

3.  Aduc recunoştinţa aproape de mine!

“Privesc cerul şi spun mulţumesc. Ştiu sigur că după ploaie vine soarele, este doar o noţiune de timp. Mulţumesc pentru tot ceea ce sunt şi voi fi, pentru tot ceea ce am şi voi avea, mulţumesc pentru ploaia de afară şi din sufletul meu”, conchide expertul.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri