17 Decembrie 2018 publicat în Lifestyle 1144 share-uri

A iubi înseamnă a-ți păsa în mod activ de viața și evoluția unei alte persoane. (Irvin Yalom)

Irvin David Yalom este unul din cei mai apreciați scriitori contemporani, doctor în psihiatrie și autor a numeroase lucrări de specialitate. Psihiatrul existențialist american, profesor de psihiatrie în cadrul Universității Stanford, este cunoscut îndeosebi pentru scrierile sale deosebite în care îmbină deopotrivă cunoștințele sale în psihoterapie cu cele filozofice. „Plânsul lui Nietzsche”, „Minciuni pe canapea” șii "Soluția Schopenhauer" sunt romanele sale cele mai cunoscute.

Iată câteva dintre cele mai interesante gânduri ale lui Irvin Yalom, citate extrase din cărțile și interviurile sale care au în vedere viața, singurătatea, iubirea și relațiile iubire, sensul ultim al existenței umane.

Irvin Yalom: 21 de gânduri și citate despre viață, iubire și relații

1. Doar vindecătorul care a fost rănit poate vindeca cu adevărat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

2. Este greșit să facem copii din nevoie, este greșit să folosim un copil pentru a ne alina singurătatea, este greșit să îți furnizezi un scop în viață aducând pe lume o copie de-a ta.

3. Visez la o iubire care să fie mai mult decât doi oameni care tânjesc să se posede unul pe celălalt.

Foto: GBALLGIGGSPHOTO /Shutterstock

4. Nu lua niciodată nimic de la cineva dacă nu ai nimic mai bun de oferit.

5. Cu cât ți-ai trăit viața mai puțin, cu atât mai mult vei simți anxietatea morții. Cu cât mai mult eșuezi în a-ți trăi viața la potențialul ei maxim, cu atât mai mult te vei teme de moarte.

6. Relațiile eșuează atunci când omul drag e cu tine, dar se gândește la altcineva.

7. Fiecare persoană trebuie să aleagă cât de mult adevăr poate suporta.

Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa

8. Obsesia iubirii ne distrage adesea atenția, împiedicându-ne mintea din a se concentra asupra unor gânduri mult mai dureroase.

9. Căsnicia este sfântă. Dar mai bine să distrugi căsnicia decât să te distrugi pe tine.

10. Suntem cu toții doar niște vase singuratice plutind pe o mare întunecată. Vedem luminile altor vase și prezența lor ne oferă confort.

Foto: Elenarts /Shutterstock

11. Trebuie să îl opresc pe acela care se numește bun doar fiindcă nu are gheare.

12. Suntem mai îndrăgostiți de dorința în sine decât de ceea ce ne dorim.

13. Mă întreb dacă poți fi acasă oriunde ai fi căci acasă nu este un loc – este o stare. A fi acasă cu adevărat înseamnă a te simți acasă în propria piele… Poate că ai căutat acasă toată viața ta în locurile greșite.

OFICIAL Calendarul pentru simularea bacalaureatului și a evaluării naționale a fost publicat Kaufland România lansează în exclusivitate colecția Smart Fashion Spring, alături de designerul Cătălin Botezatu Cele mai scumpe ouă de Paște. În ferme se vând cu 65 de bani bucata, în magazine și piețe cu 55% mai mult

14. Atunci când întâlnesc pe cineva de care-mi place, eu încep să mă gândesc cât de greu îmi va fi să mă despart de el.

15. A iubi înseamnă a-ți păsa în mod activ de viața și evoluția unei alte persoane.

16. Pentru a te conecta cu adevărat cu cineva, trebuie mai întâi să te conectezi cu tine. Dacă nu ne putem îmbrățișa propria singurătate, îi vom folosi pe ceilalți drept scut împotriva izolării.

17. A nu avea un plan al vieții înseamnă a-ți lăsa existența să fie un accident.

18. Oamenii care se simt goi pe dinăuntru nu se vor vindeca unindu-se cu o altă persoană incompletă. Din contră, două păsări cu aripile rupte legate în una singură vor zbura stângaci și nicio răbdare din lume nu îi va ajuta să zboare.

Kaufland anunță programul magazinelor de Paște Sunt adorabile, nu ai cum să le reziști: Împletituri decorative minunate pentru ouăle de Paști! Specialiștii avertizează că sezonul alergiilor devine mai lung din cauza încălzirilor climatice. Cum pot fi ținute sub control alergiile oculare?

19. Când un om este pradă propriilor emoții, el nu mai este propriul stăpân, ci se află la mila sorții.

20. Ar trebui să prețuim lucrurile fiindcă sunt adevărate, nu fiindcă sunt de mult acolo.

21. Visez la o dragoste în care doi oameni împărtășesc aceeași pasiune de a căuta împreună un adevăr mult mai înalt. Poate că nu ar trebui să o numesc iubire. Poate că numele ei real este prietenie.

Foto homepage: Triff /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri