Marisa Peer este celebră în toată lumea datorită capacității ei de a vindeca oamenii de durerea emoțională. Este cunoscută ca Psihologul nr. 1 al Marii Britanii și a lucrat cu mii de oameni, între aceștia fiind membri ai familiei regale britanice, dar și oameni simpli. Influența ei este imensă asupra celor care îi citesc cărțile sau care îi urmăresc discursurile postate pe YouTube.
Marisa mi se pare ca un înger pe Pământ - manifestă o compasiune și înțelegere față de ființa umană, ce par fără limite. Astfel, modul ei de a vedea în profunzime mecanismele suferinței emoționale a ajutat-o să dezvolte tehnici foarte eficiente, cum este și acest exercițiu simplu pe care îl propune și pe care fiecare dintre noi putem să îl facem.
Vă propun să începem împreună, chiar de azi – să facem un test și să vedem ce se întâmplă într-o lună de pus în aplicare tehnica specialistei. Iată ce trebuie să faci:
- Setează-ți două alarme pe telefonul tău, una la 8 dimineața și una la 8 seara, care să îți reamintească această afirmație: „Sunt de ajuns.”
Eu însămi promit să încep acest exercițiu chiar de azi și la sfârșitul primei luni, am să revin cu informații despre și dacă s-au produs transformări la nivelul ființei mele și/sau în viața mea.
“Acesta este un exercițiu pe care i-am încurajat pe clienții mei să îl facă, dar ceea ce mă încântă foarte tare este să aud că oameni care nu m-au cunoscut niciodată au reușit să își îmbunătățească viețile datorită tehnicilor și sfaturilor mele”, povestește Marisa.
Foto: Shutterstock
„De exemplu, în timp ce țineam un discurs în fața unor tinere antreprenoare și lidere și le învățam cum să se simtă împuternicite și sigure în carierele lor și în relații, una dintre acestea s-a ridicat pentru a povesti cum, după ce a urmărit una dintre prelegerile mele online, și-a setat pe alarma telefonului cuvintele: „Sunt de ajuns”, o dată dimineața și o dată seara. Femeia a mai povestit cum a folosit această tehnică în ultimele câteva luni, observând mari transformări de atitudine.
Repetiția acestei fraze, mereu și mereu (fie cu voce tare, fie în gând) va face ca într-un final, minții tale să îi fie greu să se mai opună. După cum a povestit și această femeie, chiar dacă la început i-a fost greu să se simtă îndeajuns de bogată, îndeajuns de deșteaptă, îndeajuns de frumoasă și slabă, sau îndeajuns de împlinită pe plan profesional, cu timpul, repetându-și acest mesaj puternic în fiecare zi, a început să îl creadă.
Cu cât îți repeți mai des acest mesaj, cu atât mai mult începi să îl crezi. Sună extraordinar de simplu și chiar este așa. Dar tot ce ai nevoie este să fii devotat/ă acestui exercițiu iar devotamentul față de o practică este cheia pentru a reuși.
Marisa Peer: Suntem programați să rezistăm Succesului
Problema o reprezintă mintea noastră reptiliană, spune Marisa Peer: este partea minții noastre programată să respingă nefamiliarul și să ne întemnițeze în zone în care ne simțim mai degrabă în siguranță – acolo unde mai puțină energie este consumată și mai puține riscuri sunt asumate.
Ceea ce făcea un sens perfect în vechi timpuri când alergam să ne salvăm viețile în sălbăticie. Dar în zilele noastre, acest sistem de apărare lucrează în defavoarea noastră, pentru că frica și gândurile subconștiente negative, ne țin captivi.
Vestea bună este că putem să ștergem aceste răspunsuri dezarmante de „luptă și fugi” pe care le avem stocate în mintea noastră. Și să îl înlocuim cu un subconștient magnetic capabil să atragă succesul și excelența în viețile noastre.
Secretul stă în a ne educa mintea să lucreze în favoarea noastră, nu în defavoarea noastră, iar cele trei cuvinte: „Sunt de ajuns”, repetate cu obstinație ne pot transforma auto-percepția și odată cu aceasta, viața.
Cea mai mare boală care afectează umanitatea, cu Marisa Peer: "Nu sunt de ajuns".
Foto homepage: Shutterstock
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani