Cel mai important lucru in relatia noastra cu timpul nostru este sa ne gandim ca nu pierdem timpul ci il cream, il castigam.

Cateodata ceasul o ia razna si simtim ca nu mai masoara timpul ci o ia aiurea prin alte sfere, masoara alte dimensiuni, ne trage pe sfoara si ne taie sistematic ani buni din viata.

Suntem ocupati toata ziua, extenuati cand ne bagam seara in pat si mai obositit cand ne trezim cu frustarea ca nici macar 8 ore de somn nu ne mai multumesc.

Unde se duce timpul?

Cel mai important lucru in relatia noastra cu timpul nostru este sa ne gandim ca nu pierdem timpul ci il cream, il castigam. Intrebandu-ne "cand s-a facut ora asta?", "cand a trecut atat de repede timpul?" nu facem altceva decat sa ne transformam in niste victime ale lui. E ca si cum am sta mereu pe scaunul din dreapta, ratand adevarata placere, aceea de a conduce masina. Nu e deloc placuta ideea ca nu suntem stapani pe timpul nostru, ca e dusmanul cel mai de temut. Dimpotriva, nu face decat sa ne paralizeze orice actiune si sa ne panicheze.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice

Dar ce ar fi sa ne intrebam: Unde imi las timpul sa se duca?

In fiecare dimineata, in fata calculatorului cand vedem minutele, secundele, orele, zilele, anii cum intra ca intr-o masina de tocat hartiile ne punem aceasta intrebare. De ce lasam timpul sa treaca? De ce citim mereu spam-urile, bulk-urile, ascultam discutii interminabile care nu ne privesc sau stam in relatii de ani de zile pe care oricum le sfarsim intrebandu-ne: "Cum de am pierdut atatia ani?".

Fiecare dintre noi ar trebui sa-si noteze sistematic activitatile cotidiene si sa analizeze: cat timp fizic pierdem citind o carte, aranjandu-ne in oglinda, gatind, citind mail-urile, la cafeaua de sambata dimineata cu prietenele sau la meciurile cu prietenii la bere? Atunci ar trebui sa realizam ca timpul nostru nu se duce nicaieri si nu ne saboteaza. Noi suntem cei care investim timpul nostru in activitatile zilnice, in hobby-uri, in familie si prieteni.

Ce e de facut?

Solutia se afla intr-o nevoie de a alege mai selectiv activitatile care merita cu adevarat timpul nostru. Sa taiem in stanga si dreapta si sa stabilim ce este important si ce nu pentru noi. Odata ce privim problema asa, devine din ce in ce mai greu sa facem o lista cu lucrurile care sunt esentiale, balastul activitatilor si timpii morti. Dintr-odata nimic nu ni se mai pare atat de important incat sa-i acordam o felie mare din timpul nostru. Daruirea timpului este doar un sinonim pentru alegerea modului in care ti-l petreci. Si una peste alta inseamna a-ti crea timpul. Este cel mai simplu mod de a nu ne mai simti agresati zi de zi de modul in care orele zboara catre nicaieri.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri