29 Iulie 2009 publicat în Lifestyle 117 share-uri

Luminile pe care zodiacul african le arunca asupra personalitatii umane sunt inedite si incitante. Horoscopul african iti indica care sunt zilele tale norocoase, lunile anului in care activitatile sale sunt protejate de spiritele binelui, elementul vegetativ specific si culoarea care te influenteaza in bine.

Poate ca astrologia africana nu este atat de cunoscuta ca celelalte astrologii ale lumii, insa este la fel de fascinanta. Luminile pe care zodiacul african le arunca asupra personalitatii umane sunt inedite si incitante. Felul de a fi al unei persoane ni se dezvaluie din perspective incarcate de istorie, traditie si o buna cunoastere a vietii care are loc in jurul nostru. Pornind de la simboluri ancestrale care stau la baza culturii africane: familia, natura inconjuratoare si sacrul, astrologia africana ne ajuta sa ne cunoastem destinul si sa intelegem fatalitatea care atarna asupra noastra. Dintr-o perspectiva straveche, noi investigatii asupra psihicului si sufletului uman sunt posibile. Se crede ca civilizatiile primitive africane sunt printre primele care au crezut in stiinta stelelor si a astrelor ceresti, dandu-le nume si supunandu-si destinul puterii lor.  

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Image by Juanita Mulder/Pixabay 

Astrologia acestei civilizatii stravechi are ca punct de plecare geomantia, stiinta care se ocupa cu descifrarea destinului in urmele pe care pietrele, frunzele, scoicile le lasa pe pamant si prin citirea viitorului pornind de la analiza unor puncte trasate pe pamant. Africanii aveau un cult pentru interpretarea figurilor geometrice si a semnelor din oase sau scoici. Obisnuiau sa arunce la intamplare pe pamant oase pana cand acestea formau linii si arcuri, carora ulterior le dadeau interpretari multiple. De regula, simbolurile care se formau erau in numar de 12. Mai tarziu, cele 12 figuri geometrice formate de oase si alte semne au fost asociate cu 12 semne zodiacale. Ca atare, horoscopul african de astazi ne indica care sunt zilele noastre norocoase, lunile anului in care activitatile sale sunt protejate de spiritele binelui, elementul vegetativ specific si culoarea care ne influenteaza in bine spiritul. Iata care sunt cele 12 zodii ale zodiacului african si principalele trasaturi ale acestora:

Teribila varsta de 2 ani – ce trebuie sa stii Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Apivita România a marcat un nou început

1. Belsugul (daca esti nascut in intervalul 4 decembrie - 3 ianuarie)

Caracteristici generale:

Element specific: Apa
Culoare: Auriu
Element vegetativ: Ginkgo biloba
Luni din an benefice: Decembrie, Aprilie
Ziua norocoasa a saptamanii: Marti
Simt reprezentativ: Auzul

Belsugul este prima zodie din zodiacul african si este reprezentata prin semnul unei cascade simbolizand abilitati deosebite, o revarsare de calitati, maretie, curgere continua, imbogatire permanenta, spirit liber, nestingherit, opulenta si abundenta atat din punct de vedere material, cat si spiritual.

Daca te afli sub semnul Belsugului inseamna ca esti o persoana deosebita de norocoas si te numeri printre favoritii destinului. Te faci remarcata cu usurinta si de cele mai multe ori iesi la suprafata cu fruntea sus si stralucind in mai toate imprejurarile vietii. Pentru ca obtii totul cu usurinta, ai tendinta de a trece la fel de usor peste opiniile celor din jur. Esti tu inainte de toate si cei din jur te iubesc pentru felul tau superficial, dar fermecator de a fi. Ar trebui sa pui mai mult accent pe felul in care comunici cu acestia si pe maniera in care te dezvalui celorlalti. Dispui de capacitati intelectuale deosebite, insa arta citirii oamenilor nu a fost inventata pentru tine. De multe ori insa, nu stii sa faci diferenta intre un prieten adevarat si o simpla cunostinta.

22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive NOUA INAUGURARE DIN INIMA BUCUREȘTIULUI ESTE UN CAPITOL NOU PENTRU FIECARE DIN NOI

2. Tatal (daca esti nascut intre 4 ianuarie - 3 Februarie)

 

Caracteristici generale:

Element specific: Aer
Culoare: Verde
Element vegetativ: Baobab
Luni din an benefice: Ianuarie, Mai
Ziua norocoasa a saptamanii: Joi
Simt reprezentativ: Mirosul

Africanii asociaza zodia Tatalui cu astrul luminos si calduros al soarelui si de aceea cuvantul care caracterizeaza cel mai bine acesta zodie este luminozitate. Daca te afli in acest semn, destinul tau a fost scris sub semnul ordinii, echilibrului si al sistemului. Esti o personalitate echilibrata, insa in unele momente de criza si de suparare maxima poti fi excesiv de impulsiva si neiertatoare. Te superi repede, iei foc, arzi prin cuvintele tale, te calmezi, esti din nou calda si luminoasa.

Esti ca si soarele. Precizie, temeinicie, onestitate si intelepciune, acestea sunt trasaturile care caracterizeaza in principal aceasta zodie. Un atu al Soarelui este faptul ca este perceput intr-un mod pozitiv de cei din jur. Cei din jur au incredere in opinia si judecata ta, in capacitatea ta de a spune lucrurilor pe nume, de a analiza rapid circumstantele si de a lua o decizie fulger. Ai un simt innascut al afacerilor, insa in contactele pe care le stabilesti cu cei din jur tii cont si de latura umana a situatiei. Esti stalpul de care se sprijina ceilalti oameni. Nu uita insa ca uneori pana si stalpii trebuie sa aiba un punct de sprijin.

Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Stomatologia digitală - care sunt avantajele folosirii soft-urilor moderne? Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

3. Mama (daca esti nascut intre 4 februarie - 5 martie)

 

Caracteristici generale:

Element specific: Aer

Culoare: Gri-albastru
Element vegetativ: Cocotier
Luni din an benefice: Februarie si Iunie
Ziua norocoasa a saptamanii: Miercuri 
Simt reprezentativ: Vazul (perceptia lucrurilor neevidente, ascunse)

Zodia Mamei este asociata cu figura Lunii, simbol al noptii, al maternitatii, al procrearii si al afectivitatii, al explorarii viselor si al dorintelor, al sondarii subconstientului. Africanii considera aceasta zodie a fi izvorul primordial al creatiei astfel incat trasaturile principale ale zodiei se rezuma cu precadere la a darui bucurie si fericire celor din jur.

Daca te-ai nascut sub acest semn esti o personalitate sensibila, care ascunde insa o mare putere de daruire si o mare tarie interioara atunci cand vorba de apararea lucrurilor si a persoanelor la care tii cu adevarat.Ai o capacitate deosebitta de a intelege trairile celor din jur si de a le insufla curaj, optimism si sentimente calde. Ai o latura protectoare si materna foarte bine dezvoltata. Nu oricine poate ajunge insa sa te cunoasca, caci cu greu iti expui sufletul in fata celorlalti. Preferi sa asculti si sa dai sfaturi peste sfaturi in loc sa vorbesti despre propria persoana.

Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

4. Familia (daca esti nascut intre 6 martie - 4 aprilie)

Caracteristici generale:

Semn caracteristic: pamant
Culoare: Rubiniu
Element vegetativ: Palmier
Luni din an benefice: Martie, Iulie
Ziua norocoasa a saptamanii: Marti
Simt reprezentativ: Mirosul

Conform astrogiei africane, aceasta zodie este reprezentata printr-un cerc in interiorul caruia se afla un punct, simbolizand spiritul familial si conexiunile deosebite care exista intre persoane si care nu pot fi sterse cu una, cu doua. Nativii acestei zodii sunt persoane deschise, bune la suflet, preocupate vesnic de binele si confortul celorlalti. In jurul lor cauta sa insamanteze iubirea si pasiunea. Sunt dependenti de existenta celorlalti si ii considera pe ceilalti mai presus de propria persoana. Sunt foarte critici fata de sine, insa exagerat de permisivi cu ceilalti. Pe plan profesional gasesc motivatie si satisfactie in implicarea in proiecte de responsabilitate sociala sau in proiecte utopice, menite sa salveze omenirea de la pieire si sa instaureze binele.

THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

5. Fiul (daca esti nascut intre 5 aprilie - 4 mai)

 

Caracteristici generale:

Element specific: Pamantul
Culoare: Verde
Element vegetativ: Salcam
Luni din an benefice: Aprilie, August
Ziua norocoasa a saptamanii: Sambata
Simt reprezentativ: Auzul

Un arc vertical simbolizand novicele care isi cauta drumul si scopul in viata este simbolul acestei zodii. Aceasta zodie poate urma drumul indicat de alte persoane (spre exemplu de catre cei din zodia Tatalui)  fara a se abate de la propria directie si de la propriile teluri. Cei din zodia Fiului sunt persoane pe care te poti baza, avand insa nevoie in acelasi timp de un indrumator in viata, de un model dupa care sa se orienteze in cautarea propriului sens existential.

Sunt persoane indraznete, prietenoase, adora riscul, insa stiu sa se opreasca in fata pericolului extrem. Sunt posesorii celui mai mare aflux energetic din horoscop si simt nevoia sa-si consume aceasta energia cat mai repede, cat mai mult, uneori in detrimentul propriei sanatati sau a echilibrului interior. Din aceasta cauza, rostul celorlalalte persoane care apar pe parcursul existentei Fiului este acela de a tempera, de a domoli, de a potoli. Nu ezita sa te inconjori de persoane cu un tempo vitalistic mai lent, capabile sa-ti incetineasca ritmul alert de viata. Personalitatile ca tine au fost inzestrate de divinitate cuu darul de a atrage oamenii ca un magnet.

6. Fiica (daca esti nascut in intervalul 5 mai - 4 iunie)

Caracteristici generale:

Element specific: Foc
Culoare: Maro in toate nuantele pamantului
Element vegetativ: Copacul de guava
Luni din an benefice: Mai si Septembrie
Ziua norocoasa a saptamanii: Duminica
Simt reprezentativ: Simtul tactil

Zodia Fiicei este o zodie de esenta feminina, temerara si pretioasa si, in conceptia cititorilor in semne, reprezentata printr-o stea in cinci unghiuri. Cei nascuti sub acest semn au foarte bine dezvoltata latura intuitiva, fiind in acelasi timp persoane altruiste, sufletiste, pasionale si emotionale, predispuse exceselor si abuzurilor sentimentale. Personalitatile Fiice sunt capabile de iubire adevarata, insa un pericol imens le pandeste in permanenta din umbra: se ingrijoreaza din orice nimic si fac din tantar armasar. Uneori, din cauza panicii si a grijii excesive de a nu gresi, pot ajunge sa rateze momente frumoasa si deosebite din viata Spiritul acestei zodii este insa unul vitalist, avand capacitatea de a insufla celor din jurul bucuria si setea de viata.

7. Unchiul (daca esti nascut intre 5 iunie - 4 iulie)

 

Caracteristici generale:

Element specific: Apa
Culoare: Galben
Element vegetativ: Cactus
Luni din an benefice: Iunie, Octombrie
Ziua norocoasa a saptamanii: Luni
Simt reprezentativ: Gustul

Aborigenii reprezentau zodia Unchiului printr-o piatra ascutita in centru indreptata in sus. In conceptiile civilizatiilor africane, aceasta zodie se identifica cu taria de caracter, tenacitatea, dominarea, inlaturarea greutatilor si a dificultatilor, insa cu o slaba putere de empatizare si o minima capacitate de exprimare a sentimentelor.

Ai un spirit dominator si, fara sa realizezi acest lucru, ai tendinta de a face oamenii din jurul tau sa se simta inferiori. Nu ai deloc un caracter maleabil si ai putea fi adesea acuzat ade o conduita autoritara dusa la extreme daca nu ai avea insa un spirit justitiar foarte bine dezvoltat. Stii sa apreciezi exact valoarea celor din jur si stii sa recompensezi pe masura eforturile celor care se straduiesc sa-ti faca pe plac. Oamenii se tem de tine, insa te admira si apreciaza ina acelasi timp. Cu siguranta, esti plamadit din aluatul liderilor. Indulgenta este o lectie pe care trebuie sa o inveti de la celelalte zodii.

8. Vrajitoarea (daca esti nascut intre 5 iulie - 4 august)

Caracteristici generale:

Element specific: Foc
Culoare: Portocaliul
Element vegetativ: Cedrul african
Luni din an benefice: Iulie si Noiembrie
Ziua norocoasa a saptamanii: Marti
Simt reprezentativ: Simtul tactil

Vrajitoarea nu este o zodie a trasaturilor negative, a maleficului sau a fortelor intunecate si oculte, ci pastreaza mai degraba aspectul pozitiv al vraciului in triburile primitive. Zodia vrajitoarei este reprezentata prin figura geometrica a triunghiului, sugerand natura creatoare si esenta fortelor supranaturale.

Cei aflati in aceasta zodie sunt insetati de cunoastere, de autodepasire, de psihologii si tainele dezlegarii unor alte personalitati. Au foarte bine dezvoltata latura perceptiva si senzoriala. Rareori se lasa inselati de aparente sau de ceilallti. Cu un intelect acid si ascutit, o personalitate fermecatoare, au darul de a se adapta uimitor de bine la orice circumstante. Deciziile le iau sub influenta momentului, iar momentul nu este intotdeauna de partea lor. Cu toate acestea, chiar daca gresesc si se insala, nu o sa-i vedeti pentru mult timp plangandu-si greselile. Se ridica imediat, le indreapta si din nou comit altele. Acesta este felul lor de a fi si de a exista, de a-i vraji si de a-i subjuga pe ceilalti.

9. Leul (daca esti nascut intre 5 august - 3 septembrie)

 

Caracteristici generale:

Element specific: Pamantul
Culoare: Negru
Element vegetativ: Kola
Lunile benefice ale anului: August, Decembrie
Ziua norocoasa a saptamanii: Miercuri
Simt reprezentativ: Gustul

Semnul zodiei Leului este evocat prin imaginea unui leu viguros si feroce, simbol al necunoscutului, al salbaticiei si al spiritului liber, independent. Nativii aflati sub acest semn sunt caractere orientate spre pozitivism si spre experimental. Cu greu poti fi raniti de catre cei din jur deoarece au un sistem de autoaparare foarte bine dezvoltat. Sunt capabili sa faca uitate peste noapte lucrurile care i-au deranjat.

De asemenea, Leul simbolizeaza si concilierea contradictiilor, agerimea si instabilitatea. Ca si animalul care le patroneaza zodia, acesti nativi freamata de energie si de dragoste de viata, insa de multe ori sunt incapabili sa se ataseze de un singur loc, o singura persoana, un singur oras, un singur job, etc. Ei trebuie sa vada, sa simta, sa afle tot, sa incerce, sa inteleaga situatiile, sa fuga de plictis si monotonie, sa caute provocarile, sa le traiasca in plin. Sa le consume si imediat consumate, sa plece in cautarea altora.

10. Antilopa (daca esti nascuta intre 4 septembrie - 3 octombrie)

Caracteristici generale:

Element specific: Aer
Culoare: Roz
Element vegetativ: Arbustul de savana
Lunile benefice ale anului: Septembrie, Ianuarie
Ziua norocoasa a saptamanii: Joi
Simt reprezentativ: Vederea (in plina zi)

Despre zodia Antilopei, astrologii spun ca este una dintre cele mai interesante zodii ale horoscopului african in sensul ca structura interioara a acestui semn este alcatuita dintr-un amestec la fel de interesant de neconsecventa si statornicie. Pe meleagurile africane scaldate in soare, caldura si traditii de mii de ani, antilopele sunt cele mai libere si mai indraznete animale, dar si cele mai tematoare animale. Ele reprezinta rascrucea dintre doua drumuri diferite: le poti gasi fie zburdand nestingherite pe intinsul savanei de parca ar fi stapanele acestei lumi, fie la adapostul unei tufe, sfioase si ascunzandu-se de animalele mai puternice.

Principala calitate a reprezentantilor acestei zodii este indrazneala, dar si abilitatea de a se retrage la timp dintr-o situatie devenita prea periculoasa. Ar fi in stare sa incerce totul in aceasta viata, insa impedimentele principale pe care le intampina sunt reprezentate de personalitatile mai puternice decat ele. Cei nascuti sub acest semn terc cu usurinta de la o stare de calmitate maxima la o stare de nervozitate bolnavicioasa, de la fierbinteala la sange rece, de la rau la bine, de la bine la rau, de la ceea ce trebuie la ceea ce este interzis si invers.

11. Cel plin de intelepciune (daca esti nascuta intre 4 octombrie -  3 noiembrie)

 

Caracteristici generale:

Element specific: Apa
Culoare: Alb
Element vegetativ: Zada
Lunile benefice ale anului: Octombrie, Februarie
Ziua norocoasa a saptamanii: Vinerea
Simt reprezentativ: Auzul

Simbolul reprezentativ al zodiei Cel plin de intelepciune este elefantul, intruchiparea spiritului intelepciunii in credinta triburilor africane primitive. Cei aflati sunt acest semn sunt inzestrati cu un fizic usor greoi, cu o mobilitate scazuta, cu reactii mai incete, insa cu o mare putere de judecata si o intelepciune deosebita. De asemenea, sunt spirite calme, calde si deschise, avand o viziune realista si practica asupra lucrurilor, o minte limpede si capacitatea de a fi fideli si devotati. Nu putini sunt cei care fac confuzia intre calmul Celui plin de intelepciune si vulnerabilitatea, insa acesta beneficiaza de o tarie de caracter iesita din comun.

Nu conteaza ca cei din jur nu reusesc intotdeauna sa sparga masca de calm neclintit pe care il afiseaza Cel intelept, insa acesta stie cel mai bine cand sa o dea jos si sa devina vulnerabil. Celui Intelept ii place singuratatea la fel de mult cum ii place sa se afle in sanul familiei. Pretuieste momentele de meditatie la fel cum pretuieste si clipele de socializare si comunicare maxima si este cel mai in masura sa-si dea seama daca cei care il inconjoara sunt sau nu o influenta benefica asupra sa.

12. Matusa (daca esti nascuta intre 4 noiembrie - 3 decembrie)

 

Caracteristici generale:

Element specific: Foc
Culoare: Liliachiu

Element vegetativ: Eucalipt
Lunile benefice ale anului: Noiembrie, Martie
Ziua norocoasa a saptamanii: Sambata

Simt reprezentativ: Gustul

Simbolul prin care este reprezentata Matusa in astrologia africana este un bat de lemn, echivalent al autoritatii pe care puterile naturale le stabilesc asupra omului. Reprezentatii acestui semn au numeroase talente, printre acestea numarandu-se si natura sa luptatoare si capacitatea sa de supravietuire, insa au si anumite defecte precum incapatanarea, care, dusa la extreme, poate capata forma fanatismului sau a neacceptarii de compromisuri. Sunt furtunosi si pasionali, energici pana aproape de epuizare, vicleni si egoisti, urmandu-si propria cale cu fidelitate si simpatie, dar si devotandu-se pana la moarte celor care, la randul lor, le-au jurat devotament.

Image main Jasmaine Cook /Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri