22 Decembrie 2017 publicat în Lifestyle 6 share-uri

Pregatit dupa o reteta speciala, dar care pastreaza totodata gustul autentic romanesc, acest cozonac pufos si delicios va fi unul care va disparea repede de pe masa de sarbatori.

Comunicat de presa

Cum Craciunul se apropie cu pasi repezi, iar romanii iubesc sa aiba masa de sarbatori plina de preparate dichisite si foarte delicioase, Dulce si Ceva in Plus ne propune desertul traditional romanesc - Cozonacul- pregatit dupa reteta lui Chef Scarlatescu. Dupa cum probabil stiti, juratul din cadrul emisiunilor cu profil culinar, gateste ireprosabil, fiind unul dintre cei mai apreciati Chefi din Romania. Acesta a impresionat intotdeauna prin standardele ridicate in ceea ce priveste preparatele ce ii poarta semnatura. Cei care au avut ocazia sa le deguste si au fost incantati de ele, vor fi surprinsi si de gustul inegalabil al acestui desert de sarbatoare.

Pregatit dupa o reteta speciala, dar care pastreaza totodata gustul autentic romanesc, acest cozonac pufos si delicios va fi unul care va disparea repede de pe masa de sarbatori.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Iata cum se pregateste:

Ingrediente:

1 kg faina
250 gr zahar
450gr lapte
5 oua
60 gr drojdie
300 gr unt Belgian
500gr nuca
200gr rahat
150 gr ciocolata belgiana
30gr portocala confiata
30 gr coaja de lamaie

Mod de preparare:

1. Amestecam drojdia cu 100 ml lapte si trei linguri cu faina si lasam compozitia sa creasca la cald pana isi dubleaza volumul.

2. Laptele se fierbe impreuna cu zaharul, apoi se amesteca pana se dizolva.

3. Galbenusurile se freaca cu praful de sare.

4. Punem faina intr-un vas si turnam pe rand, amestecand: galbenusurile, laptele impreuna cu zaharul topit si untul, portocala confiata. Framantam bine pana obtinem un aluat omogen, consistent si elastic.

5. Compozitia astfel obtinuta se lasa la dospit circa o ora.

6. Luam apoi o bucata de aluat, o intindem bine, punem peste crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat si stafide si o rulam. Rulada obtinuta o sectionam in doua pe lungimea sa si cele doua parti astfel obtinute le impletim si le ungem cu ou.

Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? Dani Oros, mintea din spatele dezvoltării Google și Youtube România, îți spune cât poți câștiga din Youtube Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald

7. Se pun apoi intr-o forma tapetata in prealabil cu unt si faina si le lasam la dospit aproximativ doua ore.

8. Cand aluatul a crescut dam tava la cuptor pentru circa 45 de minute - 1 ora la 160 grade.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri