11 Octombrie 2017 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Citeste cateva dintre ideile revolutionare si neobisnuite ale lui George Ivanovich Gurdjieff, filozoful si misticul de origine armeana-greaca!

Toata energia cheltuita in munca constienta este o investitie; energia cheltuita in mod mecanic este pierduta pentru totdeauna.

Poate ca un om se naste, dar pentru a se naste, el trebuie sa moara mai intai si pentru a muri el trebuie sa se trezeasca mai intai.

S-ar distruge o fiinta umana pe ea insasi CONSTIENT prin razboi, crima si conflicte? Nu. Omul pur si simplu nu stie ce isi face lui insusi.

Nu judeca un om dupa povestile altora.

Haideti sa luam un eveniment din viata umanitatii. Razboiul de exemplu. Cu siguranta exista un razboi care se desfasoara in momentul prezent. Ce inseamna? Inseamna ca acele cateva milioane de oameni care dorm incearca sa distruga cateva milioane de alti oameni care dorm. Nu ar face asta, bineinteles, daca ar fi sa se trezeasca.

Incearca sa intelegi ceea ce spun: totul este dependent de restul, totul este conectat, nimic nu este separat. De aceea, totul merge in singurul mod posibil in care poate merge. Daca oamenii ar fi diferiti, totul ar fi diferit. Ei insa sunt ceea ce sunt asa ca totul este asa cum este.

Cel care a scapat de boala lui “maine” are o sansa sa realizeze acele lucruri pentru care este aici.

Ia intelegerea Estului si cunoasterea Vestului si apoi cauta.

Exista doua modalitati de a face – automat si a face ce iti doresti. Ia un lucru micut pe care ti-l “doresti” sa-l faci si nu il poti face si fa din asta Dumnezeul tau. Nu lasa nimic sa intervina. Daca iti “doresti”, poti. Fara sa iti doresti nu o sa “poti” niciodata. “Dorinta” este cel mai puternic lucru din lume.

Pentru a iubi trebuie sa uiti tot despre dragoste.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri