27 Iulie 2017 publicat în Lifestyle 380 share-uri

Cu totii avem in jurul nostru oameni care ne fac 'viata un calvar' si adesea nu mai stim cum sa reactionam in situatii cand ne simtim abuzati, agresati sau dominati emotional.

Trasaturi des intalnite ale oamenilor toxici

5. Experientele lor sunt standardul dupa care absoult orice trebuie evaluat

Exeperientele lor sunt singurul etalon in baza carora anumite lucruri pot fi apreciate sau nu.

6. Sunt lipsiti de maniere si tact

Empatia nu ii caracterizeaza deloc, asa incat sunt capabili sa spuna cuvinte foarte dure, fara sa le pese de ceea ce ramane in sufletul unei alte persoane. Ba mai mult, isi folosesc aceasta putere de a rani fara resentimente pentru a-si consolida pozitiile de putere in raport cu alti oameni.

7. Ii controleaza pe ceilalti

Se asteapta ca oamenii sa se comporte exact asa cum isi doresc ei, altfel se supara foarte tare fiindca este mecanismul prin care reusesc sa se simta superiori fata de ceilalti sau sa obtinta ceva de la ei.

8. Mint

A spune minciuni este un alt mecanism prin care reusesc sa isi atinga scopurile, asa incat prefera sa spuna minciuni fiindca in felul acesta obtin adesea ceea ce isi doresc si oricum nu prea au scrupule fata de ceilalti oameni.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR NOUA INAUGURARE DIN INIMA BUCUREȘTIULUI ESTE UN CAPITOL NOU PENTRU FIECARE DIN NOI

9. Ii barfesc pe alti oameni

Atunci cand vorbesc despre defectele celorlalti, ei se simt mai importanti.

Sfat Zen -  Cum sa te porti cu oamenii toxici

„Cel mai important lucru care ajuta si pe care trebuie sa il faci este sa lucrezi asupra propriilor reactii, astfel incat pacea ta interioara sa nu fie influentata de oamenii care se poarta intr-un anume fel.

Cu cat mai profund te abandonezi in prezenta, cu atat mai usor iti va fi sa reactionezi fara pasiune intr-un moment de ostilitate. Cu timpul, iti vei da seama cat de mult sufera cineva in interiorul sau, astfel incat devine capabil de a se purta in felul acesta. Cu destula profunzime, iti vei dezvolta empatia si compasiunea bazate pe aceste cunostinte, iar acest fapt te va ajuta sa ramai cu usurinta in momentul prezent. In final, cu destula compasiune din partea ta, vei reusi sa stingi flacarile ostilitatilor, stingand furia cu rabdare si intelegere…  Este dificil sa continui sa tratezi pe cineva dur cand aceasta persoana te trateaza bine.

Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova Alexandrion Group a premiat tineri sportivi cu performanţe remarcabile la 9 discipline, în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion 2023 Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Ajutandu-i sa se elibereze de sentimentele negative, nu ii ajuti doar pe ei, ci si pe tine.” (via Reddit)

Foto homepage: Pete Linforth /Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri