8 Iunie 2017 publicat în Lifestyle 21 share-uri

In 2017, romanii par sa fie atrasi de ceva aparte: o vacanta in spirit mediteranean in capitala Cataloniei. De asemenea, iata cateva recomandari de la specialisti despre cum putem gestiona fara stres planificarea vacantei de vara:

Pregatirea vacantei determina aparitia stresului

In mod obisnuit, exista o multime de factori de luat in considerare atunci cand planificam vacanta de vara: de la buget si alegerea destinatiei, pana la gasirea zborului si hotelului potrivit si apoi pregatirea bagajelor pentru vacanta propriu-zisa. Insa, din moment ce o calatorie se vrea a fi o evadare placuta si relaxanta din viata cotidiana, momondo.ro ofera cateva recomandari despre cum putem gestiona fara stres planificarea vacantei de vara din acest an.

„Din ultimul nostru studiu international despre calatorii stim ca majoritatea romanilor isi rezerva concediul cu doua-trei luni in avans si ca mai mult de jumatate (63%) dintre acestia pun in mod regulat bani deoparte pentru a-si putea permite o vacanta. Asadar, planificarea in ultimul moment nu este o tendinta printre romani, dar este surprinzator faptul ca pentru 26% dintre acestia planificarea vacantei este stresanta. In aceeasi masura, vacanta de vara a romanilor dureaza in medie noua zile, o perioada mult mai scurta comparativ cu cea a calatorilor din tarile nordice sau din Europa de Vest (13-16 zile), un motiv in plus pentru a lasa grijile departe in acesta vara", a adaugat Mircea Giurca.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

5 metode prin care sa scapi de stresul din vacanta

1. Informeaza-te putin inainte

Planificarea in avans atunci cand vine vorba de rezervarea zborului si a hotelului te poate ajuta sa economisesti un timp valoros de la a cauta printre oferte de zboruri scumpe si camere de hotel indisponibile. Ca regula de aur, este mai ieftin sa rezervi zboruri cu 56 de zile in avans, iar multe hoteluri ofera reduceri daca faci rezervari din timp.

2. Pregateste un checklist pentru bagaje

10 minute rezervate pentru a face un checklist al bagajelor te poate scuti de momentul in care arunci in graba lucrurile in valiza ca apoi sa-ti dai seama ca ai uitat cel mai important lucru: pasaportul tau.

3. Evita sa ajungi in aeroport in ultimul minut

Nu esti singura persoana care se grabeste prin aeroport in lunile de vara, prin urmare incepe-ti calatoria fara probleme, indreptandu-te spre aeroport devreme – nu stii niciodata in spatele cui vei ajunge la controlul de securitate.

Caius Covrig investește milioane de euro și petrece timpul pe Seven Mile Beach, una dintre cele mai scumpe plaje din lume  7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața

4. Mai putin inseamna mai mult

Odata ce ai ajuns la destinatia de vacanta, nu te grabi sa umpli zilele cu cat mai multe planuri posibile. Nu trebuie sa vizitezi fiecare punct de atractie, muzeu sau restaurant din zona – este in regula sa ai ziua libera pentru a nu face absolut nimic.

5. Deconecteaza-te

Sa postezi o fotografie pe Instagram cu acea inghetata extraordinara pe care tocmai ai savurat-o, sa-ti actualizezi statusul pe Facebook cu povesti din vacanta sau sa raspunzi rapid la e-mailul de lucru; Sa-ti petreci vacanta fiind online este ceva usor de facut, dar ca sa ai parte de un timp liber mai relaxant incearca sa te deconectezi putin si provoaca-te sa petreci doar o ora pe zi in online.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri