Mesajul unui astronaut care a trait in spatiu: Acesta este singurul lucru pe care trebuie sa il stim despre Planeta noastra

12:05, 5 Mai 2017 publicat în Lifestyle 99 share-uri

Ron Garan a luat parte la 2 misiuni NASA in spatiu si la una subacvatica, in singurul laborator stiintific din lume de sub apa. A privi pamantul de sus a fost pentru astronaut o experienta extraordinara care i-a schimbat profund perspectivele si l-a facut sa constientizeze un lucru pe care acesta doreste sa il faca cunoscut lumii intregi...

Incerc sa le vorbesc oamenilor folosind adevaruri incontestabile care atunci cand sunt puse in contextul potrivit servesc ca instrumente puternice pentru a le schimba perspectivele, permitandu-le oamenilor sa vada adevarata natura a lumii in care traim. Acest lucru poate servi totodata si ca o poteca prin toata zornaiala culturala si politica, subliniind punctele comune, puncte asupra carora cadem cu totii de acord – precum ar fi protejarea frumoasei noastre planete. Nu doar fiindca ea are grija si sprijina toate formele de viata, dar si fiindca sprijina economia. Economia este filiala detinuta in intregime de mediu si nu invers.

Foto: Gualberto Becerra /Shutterstock

Citeste si:
Cum să faci o cameră să arate mai mare cu oglinzi
Cum să faci o cameră să arate...

Cu fiecare proiect, vreau sa subliniez faptul ca ar trebui sa dam zoom experientei noastre aici pe Pamant si sa privim lucrurile dintr-o perspectiva mai mare. De exemplu, cateodata o sa-mi conduc masina, insa apoi o sa incep sa imi imaginez cum arata orasul de sus, si statul, si tara, si continentul, si lumea. Si o sa ii dau zoom si eu temporar si o sa-l consider un plan pe termen lung. O sa imi amintesc ca fiecare actiune pe care o fac, fiecare cuvant pe care il spun, nu afecteaza doar urmatoarele cateva minute din viata mea. Totul are un efect asupra traiectoriei generale a lumii noastre. A trai cu aceasta constientizare constanta ca exista ceva mai mare care se intampla este incredibil si poate schimba regulile jocului.

Si astfel, la sfarsitul zilei, nu trebuie sa iti pui capul pe perna gandindu-te: “Am salvat lumea astazi?” Tot ce trebuie sa ai in vedere este: “Am avut astazi mai multe impulsuri pozitive in traiectoria vietii mele si a societatii noastre decat negative? M-au pus cuvintele si actiunile mele, pe mine si societatea noastra, intr-o pozitie mai buna decat cea in care ne aflam ieri?”

Citeste si:
Reconstrucția ecologică - 7 motive pentru care trebuie să susținem...
Reconstrucția ecologică - 7...

Sursa: mindbodygreen.com


Foto homepage: Aphelleon /Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri