Iata care au fost ideile cele mai importante din viata lui Dalai Lama, acele idei care il fac sa fie omul minunat pe care noi il cunoastem astazi. Oare cum ar arata lumea daca cu totii am respecta aceste principii?

Spiritualitate si intelepciune

A fost luat de la parintii sai atunci cand avea doar 6 ani. Cand avea 15 ani, a trebuit sa devina diplomat si comador militar; la 25 de ani a fost fortat sa paraseasca Tibetul si sa meraga in India. Astazi, Dalai Lama are 79 de ani, iar viata lui a fost de departe una usoara. Timp de 50 de ani, mii de oameni au asteptat vorbele si actiunile corecte din partea lui.

Iata care au fost ideile cele mai importante din viata lui Dalai Lama, acele idei care il fac sa fie omul minunat pe care noi il cunoastem astazi. Oare cum ar arata lumea daca cu totii am respecta aceste principii?

Dalai Lama: Cele 15 principii de viata

1. Fii bun ori de cate ori poti – adica tot timpul.

2. Starea de bine vine din actiune, nu din rugaciune.

3. Aroganta nu poate fi niciodata justificata. Este rezultatul unei stime de sine scazute sau unui succes temporar si superficial.

4. Cand cineva simte ca totul in viata sa merge rau, inseamna ca ceva minunat urmeaza sa se intample.

5. Oamenii exista ca sa fie iubiti; obiectele exista ca sa fie folosite. Lumea este in haos fiindca aceste lucruri sunt facute pe dos.

Foto: Flickr/ IM Swedish Development Partner

6. Ideea compasiunii nu are legatura cu religia. Este un concept universal. Compasiunea este singura conditie pentru supravietuirea speciei umane.

7. Daca poti sa ajuti, ar trebui sa faci acest lucru. Daca nu poti, macar nu face rau.

8. Eu nu celebrez zile de nastere. Pentru mine, nicio zi nu este mai speciala decat o alta. Intr-un fel, fiecare zi este o zi de nastere. In fiecare zi te trezesti dimineata, totul este proaspat si nou si singurul tau tel pentru acea zi ar fi ca aceasta sa te invete ceva important.

9. Scopul vietii este fericirea.

Citeste mai departe >>>


Sunt Karina Simion, profesor de limbă română și de limba spaniolă și mamă de Marc. El este inspirația din spatele cortinelor. Așa s-a născut și blogul acesta, Miculmarc.ro. Tot ce...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri