31 August 2016 publicat în Lifestyle 98 share-uri

Am intrebat frunza daca este inspaimantata fiindca este toamna si celelalte frunze cad. Frunza mi-a spus...

“Nimic nu se poate naste si nimic nu poate muri”… Thich Nhat Hanh ne ofera o imagine minunata a frunzei care moare si renaste, amintindu-ne ca de fapt linia dintre viata si moarte nu este atat de bine delimitata pe cat consideram noi, ba este chiar aproape invizibila. Thich Nhat Hanh, calugar budist din Vietnam si activist pentru pace, este o puternica voce zen a momentului si o sursa de inspiratie si de liniste pentru noi toti.

Ce ne poate invata o frunza...

“Am intrebat frunza daca este inspaimantata fiindca este toamna si celelalte frunze cad. Frunza mi-a spus: “Nu. Pe tot parcursul primaverii si al verii am fost pe de-a-ntregul vie. Am muncit din greu pentru a ajuta sa hranesc copacul si acum o mare parte din mine este in copac. Nu sunt limitata de aceasta forma. Pe langa asta, eu sunt intregul copac si cand o ajung inapoi in pamant, o sa continui sa hranesc copacul. Asa ca nu imi fac griji deloc. Cand o sa parasesc aceasta ramura si o sa plutesc pe pamant, o sa-i fac cu mana copacului si o sa-i spun: ".

Kudika Tarot

… in acea zi sufla vantul si dupa un timp am vazut frunza parasind creanga si plutind in jos catre pamant, dansand cu bucurie, caci pe cand plutea in aer am vazut-o deja acolo, in copac. Era atat de fericita. Mi-am plecat capul, stiind ca am atatea de invatat de la frunza deoarece nu ii este frica – a stiut ca nimic nu se poate naste si nimic nu poate muri. “ ~ Thich Nhat Hanh

Foto: makifelmaTR / Shutterstock

Foto homepage: Ian 2010 / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri