Un tanar era foarte suparat ca nu are mai multi bani, ca nu-si poate cumpara tot ce-si dorea. Se plimba trist pe strada, nestiind cum sa iasa din aceasta situatie. Dar, cum mergea el asa, s-a lovit deodata de cineva.

Cititi o pilda care ne invata sa apreciem lucrurile pe care le avem in viata noastra, lucrurile care conteaza cu adevarat pentru a fi pe deplin fericiti (si nu, nu sunt banii!). Este o pilda publicata initial in cartea "Cele mai frumoase Pilde si povestiri crestin-ortodoxe”, de Leon Magdan, si viralizata ulterior in intreg internetul. Aceasta frumoasa pilda ne ofera totodata o lectie despre puterea generozitatii si puterea de a oferi:

Adevarata comoara

Un tanar era foarte suparat ca nu are mai multi bani, ca nu-si poate cumpara tot ce-si dorea. Se plimba trist pe strada, nestiind cum sa iasa din aceasta situatie. Dar, cum mergea el asa, s-a lovit deodata de cineva. Mare i-a fost mirarea sa vada ca, din neatentie, a dat peste un om sarman, fara vedere. incerca bietul om sa se ajute cu un baston si sa gaseasca drumul spre casa. Tanarul nostru l-a ajutat conducandu-l de brat.

Kudika Tarot

Foto: KieferPix / Shutterstock

Vazand cat sunt altii de necajiti, tanarul nu s-a mai gandit, de atunci, decat la un lucru: cat de bogat este el. Nu avea bani pentru tot ce si-ar fi dorit, dar avea comoara cea mai mare din lume, pe care banii nu o pot cumpara: sanatatea cu tot ce izvore te din ea – putere de munca, bucurie si voie buna.

Acum isi dadea seama ca sunt oameni care au ramas ologi in urma unor accidente. Dar picioarele sale il puteau duce oriunde. Altii au ramas orbi. El putea sa vada insa, clipa de clipa, toate frumusetile din jurul sau.
Exista si unii oameni care, din pacate, sunt orbi si ologi sufleteste, pentru ca sufletul lor s-a golit de bucurie, de speranta si dragoste. Acestia sunt cu adevarat nefericiti.

Cu cat vei fi mai binevoitor, cu atat sufletul tau va avea mai multa liniste. Cel rau si zgarcit nu da niciodata nimic, nici macar un pahar cu apa sau un sfat, chiar de aceste lucruri nu l-ar costa nimic. Un astfel de om mai este cu ceva de folos celorlalti!?

Citeste si:
Peste 14 milioane de români i-au urmărit pe Mihai Morar, Daniel...
Peste 14 milioane de români...

Daca ne vom uita in jurul nostru vom vedea ca nimic nu traieste doar pentru sine. Pana si un copac obisnuit, chiar daca nu ne ofera fructe, ne da cel putin posibilitatea sa ne odihnim un minut la umbra lui.

~ fragment din cartea „Cele mai frumoase Pilde si povestiri crestin-ortodoxe”, Leon Magdan. Editura Aramis - Patriarhia Romana

Foto homepage: Fer Gregory / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri