26 Iulie 2016 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Fiindca traim in niste vremuri tulburi in care drepturile omului par a fi ignorate si calcate in picioare, poate ca este momentul sa ni le reamintim. Iata o versiune simplificata si adaptata a Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, conceputa pentru a fi pe intelesul tinerilor si al tuturor.

Fiindca traim in niste vremuri tulburi in care drepturile omului par a fi ignorate si calcate in picioare, poate ca este momentul sa ni le reamintim. Declaratia Universala a Drepturilor Omului creata de ONU a fost adoptata in 1948 si contine 30 de articole cu principalele drepturi ale fiintei umane. Pe site-ul Natiunilor Unite www.un.org puteti citi documentul original. Intre timp, organizatia Youth For Human Rights International a adaptat articolele anterioare si a creat special pentru tineri o versiune simplificata a Declaratiei Universale a Drepturilor Omului. Iata care sunt acestea.

Declaratia universala a drepturilor omului (versiunea simplificata!)

via youthforhumanrights.org

1. Toate fiintele umane se nasc libere si egale. Fiecare are propriile ganduri si idei. Toti trebuie sa fim tratati in mod egal.


Foto: Drepturile omului, Shutterstock; Credite foto: Saikat Paul / Shutterstock.com

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

2. Nu discrimina. Aceste drepturi apartin tuturor, indiferent de diferentele dintre noi.

3. Dreptul la viata. Toti avem dreptul la viata si sa traim in libertate si siguranta

4. NU sclaviei – trecute sau prezente. Nimeni nu are dreptul sa ne faca sclavi. Si nu putem sa facem pe nimeni sclavul nostru.

5. Nu TORTURII. Nimeni nu are dreptul sa ne raneasca sau sa ne tortureze.

6. Avem drepturi oriunde ne-am duce. Sunt o persoana la fel ca tine!

7. Suntem cu totii egali in fata legii. Legea este aceeasi pentru toata lumea. Trebuie sa ne trateze pe toti in mod drept, egal.

8. Drepturile omuluii sunt protejate de Lege. Cu totii putem sa apelam la lege atunci cand nu suntem tratati corect.

9. Nimeni nu poate fi inchis pe nedrept. Nimeni nu are dreptul sa ne trimita in inchisoare fara un motiv bun si sa ne tina acolo sau sa ne trimita in exil, departe de tara noastra.

Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

10. Avem dreptul la un proces echitabil. Daca suntem judecati intr-un process, acesta trebuie sa fie public. Cei care ne judeca nu trebuie sa lase pe nimeni sa le spuna ce sa faca.

11. Esti intotdeauna nevinovat pana la proba contrarie. Nimeni nu poate fi condamnat ca a facut ceva pana cand nu este dovedit. Cand oamenii spun ca am facut un lucru rau, avem dreptul sa le aratam ca nu este adevarat.

12. Dreptul la intimitate. Nimeni nu ar trebui sa incerce sa ne prejudicieze bunul nume. Nimeni nu are dreptul sa vina in casa noastra, sa ne deschida scrisorile sau sa ne deranjeze pe noi si familia noastra fara un motiv bun.

13. Libertatea de a ne muta. Avem cu totii dreptul de a merge oriunde vrem in propria tara si de a calatori dupa cum ne dorim.

14. Dreptul de a cauta un Loc sigur in care sa traiesti. Daca ne este frica sa nu fim tratati rau in propria tara, avem cu totii dreptul de a cauta azil in alta tara.

TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Seceta din Europa scumpește legumele și fructele. Care sunt cele mai afectate culturi Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

15. Dreptul la o nationalitate. Avem cu totii dreptul de a apartine unei tari.

Foto homepage: Rawpixel.com / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri