12:06, 14 Iunie 2016 publicat în Lifestyle

Cand iubesti pe cineva, nu iubesti tot timpul exact in acelasi fel, moment de moment. Este imposibil. Este o minciuna sa pretinzi asa ceva.

Si cu toate astea, cu totii pretindem asa ceva. Avem asa de putina incredere in desfasurarea si curgerea vietii, in iubire, in relatii. Ingenuchem in fata curgerii si rezistam terorizati. Ne e frica ca iubirea pe care o vrem nu se va mai intoarce niciodata. Insistam asupra permanentului, asupra duratei, asupra continuitatii; cand singura continuitate posibila in viata este iubirea, este expansiunea, este fluiditatea – in libertate, in sensul in care dansatorii sunt liberi, aproape atingandu-se si cu toate acestea dansand impreuna, in acelasi ritm.
Adevarata securitate nu se gaseste in sentimetul de a avea, de a poseda ceva, nici macar in speranta.

Securitatea in relatii se gaseste nu in a privi inapoi cu noastalgie, la ce a fost, ci traind in prezentul acestei relatii, asa cum este el. Fiindca si relatiile trebuie sa fie precum insulele. Trebuie sa le acceptam asa cum sunt acum, aici, intre aceste limite - insule inconjurate de ape si care sunt continuu vizitate de maree care vin si apoi se retrag.

Citeste si:
Wella Professionals relansează gama ELEMENTS
Wella Professionals...

- Anne Morrow Lindbergh, Darul Marii

Foto: Pixabay

Citeste si:
Ghid să alegi covoare moderne pentru casa ta
Ghid să alegi covoare moderne...

Foto homepage: Pixabay

Anne Morrow Lindbergh (1906 – 2001) a fost scriitoare si aviatoare americana. E a fost casatorita cu aviatorul Charles Lindbergh, iar in scrierile sale a povestit adesea despre aventura zborului.

Anne a primit numeroase premii si medalii pentru reusitele ei ca scriitoare si ca aviatoare.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri