27 Octombrie 2015 publicat în Lifestyle 4 share-uri

Iata cateva alternative (fara cofeina!) la care poti apela pentru a te energiza si a-ti reda pofta de viata si de munca:

4. Exercitii de respiratie rapida

Foto: PathDoc / Shutterstock

Energia ta este la cote de avarie si simti cum timpul se dilata, iar minutele trec din ce in ce mai greu? Nici macar nu este nevoie sa faci efortul de a te ridica de la birou. Te poti inviora cu ajutorul catorva exercitii de respiratie. Spre deosebire de respiratiile adanci, lente, cu rol de a inlatura stresul, pentru a te revigora trebuie sa efectuezi o succesiune de 15 secunde de respiratii nazale scurte, tinand in acest timp gura inchisa, dar relaxata. Inspirul trebuie sa aiba aceeasi durata (scurta!) cu expirul, succesiunea acestora avand scopul de a imita tipul de respiratie din cadrul eforturilor fizice.

5. Consuma scortisoara

Scortisoara, alaturi de menta, revigoreaza simturile rapid si aduce impulsul de energie atat de necesar in unele momente, fie ca le consumi sau te bucuri de proprietatile lor inhalandu-le parfumul. Asa ca presara pudra de scortisoara in ceai, mesteca guma cu aroma de scortisoara sau apeleaza la aromaterapie cu ulei esential de scortisoara (exista difuzoare micute, cu design-uri atractive, pe care le poti pozitiona pe birou). Un studiu american a aratat ca mestecarea gumei cu aroma de scortisoara sau inhalarea aromei de scortisoara din diferite lucruri (betisoare parfumate, potpourri-uri) au crescut procesele de atentie, recunoastere, memoria de scurta durata si viteza raspunsului motor la stimulari vizuale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Nu uita ca, daca ai posibilitatea, cateva zeci de minute petrecute afara din birou, in aer liber, te energizeaza si iti pun sangele in miscare. Specialistii au aratat ca 15-20 de minute in aer liber te energizeaza la fel de mult precum o ceasca de cafea. Daca nu ai la dispozitie atata timp, s-a demonstrat ca doar 5 minute intr-un mediu cu mult verde iti ridica moralul si stima de sine.

de Ramona A.

Foto homepage: kurhan / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri