27 Octombrie 2015 publicat în Lifestyle 4 share-uri

Iata cateva alternative (fara cofeina!) la care poti apela pentru a te energiza si a-ti reda pofta de viata si de munca:

Cu siguranta ca te-ai confruntat la serviciu, mai ales la inceputul dupa amiezii, cu o scadere a randamentului si cu senzatia ca te misti si gandesti in reluare. Fie ca ai un inceput de raceala, ori poate ca nu ai dormit suficient cu o seara inainte sau ai facut o serie de alegeri nesanatoase pentru masa de pranz, tot ceea ce ai nevoie acum este sa mai rezisti cateva ore pe baricadele jobului. Uneori o cafea in plus, desi te ajuta pe moment sa iti revii, pe termen mediu efectul ei iti poate cauza dificultati in initierea somnului atunci cand ajungi acasa, asa ca este indicat sa nu apelezi, dupa amiaza, la aceasta. Iata cateva alternative (fara cofeina) la care poti apela pentru un plus de energie:

1. Mananca prune

Nu sunt doar un excelent remediu pentru constipatie; prunele, proaspete sau deshidratate, contin cantitati mari de antioxidanti, vitamine si minerale si sunt o sursa ideala de energie, multumita continutului ridicat de fibre si sorbitol, care este metabolizat lent de catre organism. Un studiu a aratat ca prunele deshidratate consumate la o gustare inhiba foamea pentru mai mult timp decat o prajitura cu continut redus de grasimi. Oboseala, iritabilitatea si slabiciunea pot fi semne ale unei anemii moderate, ceea ce face ca prunele sa fie alimentul ideal, multumita continutului bogat de fier. In plus, contin bor, despre care studiile au aratat ca poate avea un rol in prevenirea osteoporozei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

2. Nu uita de nuci

Pe langa prune, savureaza o mana de migdale sau nuci, care sunt considerate hrana adevarata pentru creier, multumita grasimilor sanatoase, care iti ofera energie si satietate pentru o perioada lunga de timp. In plus, contin proteine si fibre vegetale sanatoase si minerale precum calciu, magneziu si potasiu, care ajuta organismul sa digere mancarea in ritm lent. Nucile sunt bogate in serotonina, care iti influenteaza in bine starea de spirit, iar migdalele, alaturi de nuci, contin aminoacidul esential fenilalanina, care are efect de stimulare cerebrala.

3. Racoreste-te

Daca nu lucrezi intr-un spa de lux, este putin probabil sa ai o piscina la locul de munca, insa poti incerca metodele obisnuite de a te racori: uda-ti cu apa (foarte!) rece fata, gatul si ceafa si vei simti cum iti creste instant vigilenta. Un studiu polonez a aratat ca participantii care au beneficiat de bai corporale reci si-au imbunatatit considerabil starea de spirit si opiniile generale asupra calitatii vietii. Specialistii americani au demonstrat intr-un studiu asemanator ca expunerea la rece activeaza sistemul nervos simpatic si creste nivelurile de adrenalina si noradrenalina din sange, ducand la o crestere a frecventei cardiace, tensiunii arteriale si a starii de vigilenta.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Foto int: Samo Trebizan / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri