12:04, 7 Aprilie 2015 publicat în Lifestyle

Cand primavara si-a intrat deja in drepturi si ne apropiem de Sarbatorile Pascale, Fundatia Calea Victoriei organizeaza - in luna aprilie - cursuri si evenimente care sa insoteasca momentele festive.

Cand primavara si-a intrat deja in drepturi si ne apropiem de Sarbatorile Pascale, Fundatia Calea Victoriei organizeaza - in luna aprilie - cursuri si evenimente care sa insoteasca momentele festive dar si soarele vesel de afara.

Evenimentele dedicate Pastelui, privit din punct de vedere cultural, vor povesti despre simbolurile ascunse ale Oului pascal si despre misterul din spatele celebrei picturi „Cina cea de taina”, de Leonardo Da Vinci. Deschideti-va sufletul spre arta la cursurile de Mozaic sau despre Art nouveau si Art deco. Iar acum, cand natura ne ofera atatea motive de bucurie, sa ne concentram pe ceea ce inseamna Optimismul in viata noastra, sa ne potentam Charisma si increderea in sine.

Citeste si:
Libresse susține femeile din România să vorbească despre...
Libresse susține femeile din...


LEONARDO DA VINCI – Cina cea de Taina, in 8 Aprilie 2015– Va invitam sa aflam impreuna raspunsurile la cateva intrebari despre celebra pictura: Ce anume face ca aceasta imagine sa suscite idei despre mistere insondabile si teorii ale conspiratiei ? De ce este aceasta lucrare echivalentul – pentru veacul al XV-lea – unei proiectii tridimensionale? De ce s-a erodat atat de mult pictura lui Leonardo si cum este ea mentinuta „in viata”?

O poveste ascunsa sub coaja oului pascal, in 9 Aprilie 2015– pornim de la un scurt text publicat in numarul de Pasti din 1909, al ziarului „Opinia” din Iasi, semnat Caracudi, pseudonim al lui I.L.Caragiale. Cercetand in profunzime, vom afla mai multe nu doar despre ouale de Pasti si ritualurile in care sunt implicate, ci si despre comertul din vremurile contemporane, noua practica a sarbatorii Pascale.

Citeste si:
Cum îți ajuți copilul să crească încrezător: 5 sfaturi de pus în...
Cum îți ajuți copilul să...


Atelier de Mozaic, din 18 Aprilie
- Descoperiti si experimentati una dintre cele mai vechi si mai spectaculoase arte decorative – mozaicul. Materialele colorate pe care le vom folosi sunt marmura, gresia, ceramica smaltuita si sticla, imbinate cat mai armonios si original, pentru a crea obiecte utile si estetice. Veti experimenta bucuria de a inventa mici opere de arta cu propriile maini si de a va deconecta intr-un mod inedit.

De la ART NOUVEAU la ART DECO. Arta, moda si societate, din 29 Aprilie– Cu ajutorul a numeroase imagini, documente si fragmente muzicale, descoperim modul in care societatea de la 1900 a reactionat in fata modernizarii: de la revolta impotriva academismului la dorinta artistilor de a surprinde ritmul alert al vietii, de la corpurile feminine eliberate de chinul corsetului la formele geometrice, ce domina arhitectura si picturile timpului.

Trei argumente ale Optimismului, din 14 Aprilie- Vom intelege, impreuna, ce inseamna optimismul, din perspectiva filozofica şi teologica. Realitatea este izvorul cel mai fecund al optimismului; nu visul, nu speranta, nu fictiunea, ci insasi realitatea. Dar pentru ca realitatea sa devina temei pentru optimism, se cere ca aceasta sa fie in mod adecvat privita. Cum putem privi realitatea asa incat aceasta sa nu fie motiv de disperare ci de cel mai fertil optimism?

Cresterea increderii in sine si dezvoltarea charismei, cu Geo Pana, din 24 Aprilie - Atelierul despre Trac&Charisma se adreseaza acelor persoane care vor sa treaca mai usor peste emotii, cursul ajutandu-le sa se apropie mai mult de ceilalti, din punct de vedere relational. Prin exercitiile de la atelier, participantii vor afla care sunt acele unelte ce ii pot ajuta sa isi gestioneze emotiile si sa isi dezvolte charisma.

Inscrierile la cursuri se fac la contact@victoriei.ro
Mai multe detalii la www.victoriei.ro

In luna aprilie puteti incerca din programul Fundatiei Calea Victoriei:

ATELIER DE SCENARISTICA– Cum se scrie un film?, cu Vlad Trandafir, din 7 Aprilie

Trei argumente ale Optimismului, cu Nicolae Dragusin, din 14 Aprilie

Vreau sa ma pricep la Arta, cu Arina Gheorghita, din 14 Aprilie

Arta de a Asculta, cu Violeta Dinca, din 15 Aprilie

Curs practic de MACHIAJ, cu Valentina Balasa Ario, din 17 Aprilie

Atelier de Mozaic, cu Teodora Varzaru, din 18 Aprilie

Curs de Branding personal, cu Anca Banita, din 22 Aprilie

Curs de Desen: creion, carbune, pastel, cu Teodora Varzaru, din 22 Aprilie

Atelier de SCRIERE CREATIVa, cu Mario Barangea, din 24 Aprilie

Cresterea increderii in sine si dezvoltarea charismei, cu Geo Pana, din 24 Aprilie

De la ART NOUVEAU la ART DECO. Arta, moda si societate, cu Monica Neatu, din 29 Aprilie


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri