12:04, 9 Aprilie 2015 publicat în Lifestyle 33 share-uri

Singuratatea trebuie acceptata si tratata cu ajutorul specialistilor!

The Guardian numeste era noastra ca fiind ERA SINGURATATII. Nu este o era a devoltarii, nu este o era a informatiei sau o era a cunoasterii, ci este o era a singuratatii. In sprijinul acestei afirmatii vine un studiu care arata ca 1 din 5 americani sufera de singuratate, si se pare ca social media este cheita principala a acestei problema.

Un studiu recent arata ca aceasta singuratate se poate asocia cu o afectiune cronica pentru ca ea conduce la afectiuni atat psihice cat si fizice. Pana in mometul de fata singuratatea a fost complet neglijata de catre psihologi, dar avand in vedere ultimele studii, problema vine in atentia lor si incearca sa o combata.

Citeste si:
Leurda - Regina Sănătății! De la bogăția în nutrienți la...
Leurda - Regina Sănătății! De...

foto: femeie pe banca, shutterstock

Starea de singuratate poate fi considerata o stare tranzitorie pe care toata lumea o experimeteaza la un moment dat al vietii si cu care se impaca sau nu. Daca sentimentele de singuratate devin cronice si atrag dupa ele efecte negative, aceasta intra in categoria afectiunilor ce au nevoie de tratament specializat.

Citeste si:
Peste jumătate de milion de EURO donați în Orașul Faptelor Bune,...
Peste jumătate de milion de...

Pe Sagepub.com gasim un raport interesant al acestei probleme ce se pare ca a fost studiata mai in amanunt.

Singuratatea poate fi considerata un semnal de alarma din partea sistemului nostru de avertizare

In acest raport, psihologul Ioan Cacioppo de la Universitatea din Chicago impreuna cu colegii sai lanseaza ipoteza conform careia sentimentul de singuratate are o valoare de adaptabilitate fiind determinat de realizarea unei abateri de la comunitatea sociala.

Prea multa singuratate poate ucide

Un alt studiu, de data aceasta desfasurat de cercetatorii de la Universitatea din Utah si de catre cei de la Universitatea Brigham Young, demonstreaza ca singuratatea creste rata mortalitatii mai mult decat pe cea a obezitatii.

Pentru ca se simte nevoia unui tratament in ceea ce priveste sentimentul acut de singuratate, Cacioppo impreuna cu ai sai colegi au propus trei forme diferite de tratament: terapie de grup, terapie individuala si evenimente sociale.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri