12:06, 3 Iunie 2014 publicat în Lifestyle 2588 share-uri

O poveste autentica de dragoste, devotament si iertare asa cum numai bunicii si batranii nostri stiau sa traiasca. O poveste despre cum stiau ei sa ramana indragostiti si casatoriti o viata!

Aceasta povestioara plina de intelepciune a facut inconjurul internetului si o regasim pe multe site-uri si bloguri, fara a i se cunoaste autorul cu exactitate sau fiind considerat anonim. Se pare insa ca povestioara ii apartine in realitate lui Lion Brand.

CUTIA DE PANTOFI

Un barbat si o femeie erau casatoriti de mai mult de 50 de ani.

Citeste si:
Reguli pentru o comunicare excelentă și sănătoasă într-o căsnicie 
Reguli pentru o comunicare...

Au impartasit totul impreuna. Au vorbit despre tot. Nu au pastrat niciun secret unul fata de celalalt cu exceptia faptului ca batranica avea o cutie de pantofi in dulapul ei, pe raftul cel mai de sus, si l-a rugat pe sotul ei sa nu o deschida niciodata si nici sa nu o intrebe despre ea.

In toti acesti ani, el nu s-a gandit niciodata la cutie. Insa intr-o zi batranica s-a imbolnavit rau si doctorul i-a spus ca va trece ceva timp pana cand se va vindeca. Incercand sa faca ordine in treburile lor, batranelul a coborat cutia de pantofi si a pus-o la capataiul patului sotiei sale. Ea a consimtit ca era timpul ca el sa stie ce era in cutie.

Cand batranelul a deschis cutia, a gasit inauntru 2 papusi crosetate si o gramada de bani insumand 95 000 de dolari. A intrebat-o despre ce era in cutie.

Citeste si:
Cere-mi ce vrei și-ți voi da! - Volumul 4 din celebra serie...
Cere-mi ce vrei și-ți voi da!...

“Cand urma sa ne casatorim”, a spus ea, “bunica mea mi-a spus ca secretul unui mariaj fericit este sa nu ma cert niciodata. Mi-a spus ca daca vreodata o sa ma enervez pe tine, sa nu spun nimic si sa crosetez o papusa.”

Batranelul a fost atat de miscat... Se lupta cu el insusi ca sa-si stapaneasca lacrimile.

Doar 2 papusi pretioase mai erau in cutie. S-a enervat pe el doar de doua ori in toti acesti ani in care au trait impreuna si s-au iubit reciproc... Batranelul nu-si mai incapea in piele de fericire.

“Draga mea, a spus apoi “acest lucru explica cele doua papusi, insa ce este cu toti acesti bani? De unde vin?” “Ah, a spus ea, “acestia sunt banii pe care i-am obtinut vanzand restul papusilor”.

Autor: Lion Brand

Sursa: www.lionbrand.com

Foto homepage: crosetat, Shutterstock

Foto int: cutie cu papusi, Shutterstock

Iti recomandam si:

Nisipurile iertarii

Povestea INIMII - cea mai frumoasa poveste despre cele mai frumoase inimi frante

O poveste zen care iti va schimba viataVizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri