Revelatie: De ce despartirea este atat de dureroasa?

12:05, 6 Mai 2014 publicat în Lifestyle56 share-uri

Descoperind aceasta prelegere de Sadhguru, un mistic, filantrop si yoghin indian foarte celebru in timpurile noastre, am considerat ca trebuie sa o impartasim publicului nostru. Sadhguru vorbeste despre ceea ce traim adesea, ca una dintre cele mai tulburatoare evenimente din viata: despartirea de un partener.

Prin perspectiva sa, Sadhguru reuseste sa ne ajute a ne intelege pe noi insine, mai bine. Putem sa intelegem ca acolo, in adancul nostru, in spatele amintirilor si durerilor, se afla ceva intreg si deplin si ca, oricat de grele sunt momentele, acel ceva autentic, este indivizibil si este viata!

De ce e dureroasa despartirea? Am tradus pentru voi, parti ample din aceast raspuns important pe care il da Sadhguru:

Citeste si:
Lecție deschisă de astrologie: 10 lucruri pe care vrem să le știi...
Lecție deschisă de...

Despratirea este dureroasa…

Trebuie sa intelegi ca ceea ce intelgi tu ca sine, in acest moment, este un mare volum de memorie. Corpul tau este asa cum este, fiindca porti memoria genetica a mamei tale, a tatalui tau. Ai nasul mamei tale, complexul tatalui tau si alte lucruri de la bunicul tau, fiindca ceea ce numesti tu ca fiind corpul tau, este un amalgam simplu de memorie. O memorie veche, traieste in corpul tau. Ceea ce numesti tu mintea mea, este 100% memorie. Asa incat, in multe feluri, esti ca o traista imensa a memoriei, spune Sadhguru.
Iar memoria te patrunde in moduri diverse. Prin toate cele 5 simturi acumulezi memorie. Ceea ce vezi, ceea ce auzi, ceea ce mirosi, ceea ce gusti si ceea ce atingi. Dintre toate aceste 5 moduri de a strange amintiri, ceea ce vezi si ceea ce atingi sunt cele mai adanci forme ale memoriei.

Citeste si:
Startarium își relansează platforma educațională și anunță noi...
 Startarium își relansează...

Cu deosebire, ceea ce atingi, creeaza un anume mod de a stoca memorie in tine. In anumite aspecte, atunci cand vrei sa te desparti de cineva, inseamna ca vrei sa rupi acea amintire din tine. Si acest lucru nu va fi usor, din diverse motive. Singurul fapt ca vrei sa treci prin aceasta despartire, inseamna ca vrei sa termini cu acea amintire. Nu neaparat sa stergi amintirea, dar pe cineva care ti-a fost partener si in multe moduri, o parte din viata. Incet - incet, incepi sa experimentezi relatia cu aceasta persoana, ca pe un bagaj pe care nu vrei sa il porti. Vrei sa inlaturi acest bagaj, dar afli ca acest bagaj nu este ceva ce porti in mod voluntar, ci ceva ce sta lipit de tine, in mod compulsiv.

Foto homepage: Shutterstock.com; durere, femeie trista, tristete


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri