10 Ianuarie 2014 publicat în Lifestyle 14 share-uri

Ai grija sa faci suficiente portii si pentru prietenii tai fiindca toata lumea va dori sa deguste aceste bauturi delicioase! Castle Craig a pregatit o serie de retete speciale de bauturi non-alcoolice pentru petreceri si ocazii speciale:

Lichior de oua (6 portii)

Exista o multime de posibilitati pentru a ne incalzi pe timp de iarna. Va propunem o reteta delicioasa de lichior de oua, pe care am adaptat-o, inlocuind alcoolul prin vanilie si scortisoara, pentru un plus de savoare.

Foto Lichior de oua via Shutterstock

  • 1 litru de lapte
  • 260 g zahar
  • 12 galbenusuri mari de oua
  • 200 ml smantana (cu un continut de grasime intre 40-50%)
  • un baton de vanilie
  • scortisoara/ nuci sfaramate

Se amesteca laptele cu zaharul intr-o oala, la foc mic, pana la dizolvarea zaharului (1-2 minute).
Se bat galbenusurile intr-un vas separat. Deasupra se toarna laptele fierbinte, amestecand incontinuu. Se adauga batonul de vanilie.

Bautura astfel obtinuta se adauga intr-o oala si se fierbe la foc mediu, timp de 20-25 minute, amestecand incontinuu, pana cand aceasta se lipeste de lingura. A nu se da in clocot. Se toarna intr-un vas, se adauga crema, se amesteca si se acopera cu o folie de plastic. Se raceste inainte de a se pune la frigider.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Se pudreaza cu scortisoara sau cu nuci sfaramate inainte de a fi servita.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri