11 Decembrie 2012 publicat în Cultura 29 share-uri

Filmul de scurt-metraj 'Superman, Spiderman sau Batman' a primit, chiar de ziua Nationala a Romaniei, Oscarul European. Tudor Giurgiu este regizorul care anul acesta a realizat cel mai bun fim de scurt - metraj din Europa.

La Gala Academiei de Film Europene (EFA) organizata in Valletta, in Malta, au fost desemnate cele mai bune filme europene ale anului, iar "Superman, Spiderman sau Batman" a primit Premiul pentru cel Mai Bun Film de scurt-metraj.

‚Sunt foarte fericit si aproape ca nu imi vine sa cred. Acest film a fost o imensa sursa de satisfactii si surprize, inca de cand l-am filmat la Cluj, iar gandul cavoi ajunge atat de departe cu el, nu mi-a trecut niciodata prin minte”, a declarat rgeizourul. Giurgiu ii aminteste de asemenea pe toti oamenii minunati, romani si maghiari, alaturi de care a muncit la acest film la Cluj. La Gala de decernare a premiilor, care a avut loc chiar de Ziua Nationala a Romaniei, regizorul a subliniat faptul ca si-ar dori ca politicienii din Romania sa acorde o mai mare importanta filmului romanesc. Se pare ca, in ultimii ani, cineastii sunt cei mai buni ambasadori ai tarii nostre, motiv pentru care, veti fi de acord, ei trebuie sa aiba parte de recunoasterea si sprijinul nostru.

„Superman, Spiderman sau Batman” este o poveste impresionanta care, la sfarsitul celor aproximativ 11 minute, iti va oferi o noua perspectiva asupra vietii. Asteapta-te sa iti apara lacrimi calde in ochi, asteapta-te sa te mai gandesti multa vreme la acest filmulet, despre un baietel Aaron care este Superman, Spiderman si Batman in acelasi timp. "Aaron este Superman. Sau Spiderman si Batman in persoana. Adica el e filmul. E un copil de aproape 5 ani (atunci cand am filmat avea 3,5) care e incredibil. Rar mi-a fost dat sa vad un copil atit de expresiv si de luminos. Cliseul e ca toti copiii sint draguti, frumosi, senini si evident ca fiecare are un “ceva” al lui care il face diferit de celalalt.


Atunci cand l-am cunoscut, mi-a placut teribil ca Aaron avea insa personalitate. Avea gusturi si preferinte clare, cand avea chef de joaca sau de filmare era OK, cand se plictisea nu mai scoteai nimic de la el. Nu era cale de mijloc sau de compromis si cand incercam sa-l pacalesc sa mai filmam totusi ceva imi spunea <<Nu ti-am spus ca nu mai filmam?>>
, scrie Tudor Giurgiu, pe blogul lui, despre experienta lucrului cu eroul din film.

Vezi filmul de scurt-metraj "Superman, Spiderman sau Batman" (durata 11:27 min):


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri