16 Septembrie 2013 publicat în Lifestyle 35 share-uri

Afla de la Alina Neagu, expert Garbo, cum te poti debloca energetic prin regim alimentar si ce importanta au alimentele Kosher pentru ridicarea vibratiei noastre energetic-emotionale!

Iata ALIMENTELE KOSHER:

Produse lactate: lapte si produse din lapte (branza, smantana, unt)

Aceste produse nu pot fi amestecate cu carne. In simbolistica lor, laptele este cel care ofera viata oamenilor, pe cand carnea este un fel de simbol al mortii si de aceea nu se pot consuma impreuna. Branzeturile si lactatele bucatariei israeliene, dar in general, ele sunt foarte grase, au pana la 15 % grasime si se folosesc in pregatirea diferitelor salate sau preparate cu specific traditional evreiesc.

Carne si produse din carne

Sub nici o forma nu se consuma carne de porc, cal, magar sau camila,pasari salbatice, insecte si animale care se tirasc si nici preparate vanaatoresti, deoarece animalele sunt omorate cu cruzime. Acestea sunt socotite neKosher.

Foto Alimente Biblie_Shutterstock

Este permisa consumarea animalelor acvatice, dar numai a celor care au inotatoare si solzi, prepararea anumitor tipuri de pasari, a carnii de miel sau de vita. Animalele care sunt sacrificate urmeaza un ritual exact prin care sunt omorate si sunt consumate abia dupa ce sangele a fost complet scurs din ele. Incercand sa respecte intocmai obiceiurile culinare ale stramosilor lor, ei consuma in general carnea prajita sau sarata, aceasta fiind si o metoda de pastrare indelungata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Parve, produse ce nu contin nici carne, nici lactate

Fructele si legumele sunt alimente care se regasesc in orice bucatarie a lumii, iar cea israeliana nu face exceptie.. Printre cele mai "populare" in regiunea Israelului sunt: lintea, castravetii, pepenele verde, fasolea, prazul, ceapa sau usturoiul. Maslinele sunt si ele deja considerate un aliment de baza si sunt consumate fie naturale, fie sub forma de ulei.

Cerealele nelipsite din nicio bucatarie evreiasca sunt: graul, porumbul (care se serveste si sub forma de boabe fierte sau faina de porumb) sau orzul, cereale din care se prepara adesea painea lor traditionala.

Fructele nu se lasa nici ele mai prejos in privinta varietatii: smochine, struguri (consumati fie natural, fie sub forma de stafide sau de sirop), mere, mure si alte bunatati care te ispitesc asemeneaa deserturilor preparate in patiseri


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri